Topmenu

Bombardement

Bombardement lesmateriaal online

Het lesmateriaal over het bombardement op Rotterdam staat vanaf vandaag online!

U kunt de bijbehorende lesbladen en de docentenhandleiding downloaden en de lesfilm starten via deze site. U heeft hiervoor een code nodig. Deze kunt u aanvragen door u aan te melden via onze website. Ga hiervoor naar: https://www.codenamefuture.nl/bombardement/

Het lesmateriaal sluit aan bij de film ‘Het Bombardement’ die op 20 december in première gaat. In de les wordt gebruik gemaakt van ooggetuigenverhalen, historisch materiaal en natuurlijk filmbeelden uit de film ‘Het Bombardement’.
Het bombardement van 14 mei 1940 op Rotterdam is een van de grootste tragedies die Nederland en met name Rotterdam heeft getroffen. Het centrum van de stad werd met de grond gelijk gemaakt. Er kwamen 800 mensen om en 80.000 Rotterdammers werden dakloos. Bovendien had het bombardement de overgave van Nederland op nazi-Duitsland tot gevolg.

Voor het eerst is in Nederland een speelfilm gemaakt over deze gebeurtenis. Op 20 december 2012 komt de film Het Bombardement uit, een liefdesverhaal tegen de achtergrond van het bombardement op Rotterdam, met Jan Smit en Roos van Erkel in de hoofdrol. In samenwerking met de producenten van de film en met steun van het vfonds, heeft Codename Future een les over het bombardement op Rotterdam ontwikkeld. De les sluit aan bij de film Het Bombardement, maar kan ook los van de film ingezet worden. De les neemt 1 lesuur tijd in beslag en laat zien dat de geschiedenis gemaakt wordt door mensen die keuzes (moeten) maken.

Het interactieve belevingsproject, voor leerlingen van het VMBO, HAVO en VWO klas 2-3, is zelfstandig en als aanvulling op de methode in te zetten. Het kijken van de film voor of na de les is niet noodzakelijk maar geeft wel een enorme toegevoegde waarde.

Meer informatie of aanmelden? Neem contact op met martijn@codenamefuture.nl.