Topmenu

De maatschappij dat ben JIJ- editie 2020-2021

De maatschappij dat ben JIJ- editie 2020-2021

De maatschappij dat ben JIJ is veranderd! Dit schooljaar is er een splinternieuwe druk van de methode verschenen. Niet alleen de voorkant van het methodeboek is vernieuwd, óók de inhoud van de methode is veranderd. Wat dacht je bijvoorbeeld van nóg meer verschillende manieren om het vak af te sluiten? Of van een nieuwe, complete docentenhandleiding?

Op deze pagina kun je zien wat er nu precies anders dit jaar. Heb je vragen over de veranderingen? Of over de inhoud? Dan kun je ons altijd contacten!

Wat kun je allemaal verwachten?

 • Actualisering van de methode
  De samenleving verandert voortdurend, maar onze methode blijft altijd up-to-date.
 • Aansluiting op de belevingswereld van studenten
  Tijdens schooljaar 2019/2020 gingen we op bezoek bij verschillende scholen om te horen wat studenten vinden van de methode. Hun feedback hebben we verwerkt in het boek en de digibordlessen. Zo sluiten de lessen nóg meer aan bij de belevingswereld van studenten!
 • Complete docentenhandleiding
  We geven je nu nóg meer handvatten om aan de slag te gaan met jouw studenten. Wil je dieper ingaan op bepaalde onderwerpen, het gesprek in de klas aanwakkeren of eens iets anders doen tijdens de les? In de docentenhandleiding en lesdoorloop geven we jou hier allerlei tips & tricks voor.
 • Nog meer manieren om het vak af te sluiten
  Voor ieder niveau zijn er portfolio-opdrachten en reflectieformulieren beschikbaar. Je kunt er ook voor kiezen om toetsen af te nemen. Naast multiple-choice toetsen, zijn er komend schooljaar óók toetsen met open vragen beschikbaar om iedere dimensie af te sluiten. Jij weet tenslotte wat het beste past bij jouw studenten!
 • Volledig digitaal beschikbaar
  Vanaf september kun je ook volledig digitaal aan de slag met Burgerschap via Learnbeat.

Bekijk de inhoudsopgaven voor alle niveaus hier.

Wat was het en wat is het nu?

Ben jij nou benieuwd hoe de methode eerst was en wat het nu precies is geworden? Dan kun je even het volgende voorbeeld bekijken. Zo zie je hoe een pagina in De maatschappij dat ben JIJ er afgelopen jaar uitzag, en hoe dezelfde pagina er dit jaar uitziet!

Wat was het?

Wat wordt het?

Proberen?

Vraag inkijkmateriaal aan en bekijk op je gemak of deze methoden iets voor jou zijn! Inkijkmateriaal van de loopbaanmethode De maatschappij dat ben JIJ bestaat uit: een methodeboek, een inkijk in de digitale omgeving en een deel van de docentenhandleiding.

Hulp nodig?

Wij denken graag met je mee tijdens een (telefonische) afspraak en helpen jou verder op basis van jouw wensen.