Topmenu

Burgerschap voor BBL-studenten

Burgerschap voor BBL-studenten

Burgerschap voor BBL-studenten

Het vak Burgerschap is verplicht voor alle mbo-studenten. Met het vak leren mbo-studenten hun rol in de samenleving kennen en leren zij maatschappelijke vraagstukken vanuit verschillende perspectieven te bekijken. Naast het vak Burgerschap, zijn ook de vakken Loopbaan, Nederlands, Engels en Rekenen verplicht. Studenten die een BBL-opleiding volgen en maar één dag naar school gaan, hebben een druk programma. Naast de vakinhoudelijke kennis zijn zij ook verplicht bovenstaande vakken te behandelen en verwerken. Ook zij moeten voldoen aan alle kwalificatiedossiers en kunnen aantonen dat zij een examen hebben afgelegd of zich hebben ingespannen voor een vak, om te kunnen slagen.

De maatschappij dat ben JIJ – BBL
Codename Future heeft een Burgerschapsmethode ontwikkeld die aansluit bij de situatie van BBL-studenten. Een compacte en flexibele methode waarmee studenten hun kwalificatie-dossier dekken én alle dimensies van Burgerschap behandelen. Dit alles kan in minimale tijd. De opbouw, theorie en opdrachten zijn aangepast naar het niveau en de leefsituatie van BBL-studenten. Daarnaast is de methode gericht op de praktijk en is deze volwassener van toon.

De opbouw
Het boek is opgebouwd in vier dimensies: de economische dimensie, de sociaal-maatschappelijke dimensie, politiek-juridische dimensie en dimensie vitaal burgerschap. Elke paragraaf begint met uitgebreide theorie en uitleg van de stof. Daaropvolgend komen kennisvragen, om de stof direct te verwerken en te toetsen. Ten slotte kunnen de studenten kiezen uit verschillende keuze-opdrachten, individueel of in groepsverband. Per hoofdstuk zijn er gemiddeld vijf keuzeopdrachten beschikbaar. Het boek is flexibel en naar eigen inzicht te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld beginnen bij hoofdstuk 4.3 en daarna doorgaan met 2.1.

Verschil tussen BOL en BBL versie

De maatschappij dat ben JIJ – BOL De maatschappij dat ben JIJ – BBL
Uitgebreid werkboek Compact en kleiner formaat
Persoonsgericht  wat vind ik? Praktijkgericht focus ligt op werk
Theorie zit verwerkt in hoofdstukken Meer theorie
Reflectieformulieren en aftekenlijsten Keuze-opdrachten
Twee niveaus beschikbaar Eén methode voor alle niveaus

Overlap tussen BOL en BBL versie

Naast de verschillen zijn er voor beide niveaus een aantal aspecten hetzelfde.

  • Alle methoden zijn flexibel in te zetten
  • Prijs: €21,95
  • Basis zijn de vier dimensies
  • Portfolio-opdrachten
  • Debatlessen zijn beschikbaar
  • Begeleidende online omgeving, de Teacher’s Tool, met digibordlessen en interactieve mogelijkheden.

Ook voor BOL-studenten?
Ja, deze versie van De maatschappij dat ben JIJ is ook geschikt voor BOL-studenten. Het is uitermate geschikt als er weinig tijd beschikbaar is voor het vak Burgerschap maar wel op zoek bent naar een gestructureerde methode waarmee aan de kwalificatie-eisen kan worden voldaan. Door het taalgebruik en extra theorie raden we deze methode aan voor niveau 3-4 studenten.

ISBN nummers voor schooljaar 2019-2020

De maatschappij dat ben JIJ – niveau 1-2 978-94-92620-11-8 €21,95
De maatschappij dat ben JIJ – niveau 3-4 978-94-92620-14-9 €21,95
De maatschappij dat ben JIJ – BBL 978-94-92620-15-6 €21,95

Ben jij benieuwd en wil je het boek inzien? Je kunt hier inkijkmateriaal aanvragen.

, , , , , , , ,