Topmenu

Dag van de leraar

Dag van de leraar

5 oktober, de dag van de leraar

Een bijzondere dag is het vandaag. Een dag waar alle leraren en docenten van de hele wereld in het zonnetje worden gezet. Iets wat deze doelgroep meer dan verdient en wat eigenlijk te weinig gedaan wordt. Of je nou een nieuwe docent bent of al jaren voor de klas staat, deze boodschap is voor jou!

Elke dag sta jij vroeg op, om naar school te gaan en om nog iets voor te bereiden voordat de studenten binnen komen. De dag ervoor was je misschien tot laat op school om de lessen van vandaag voor te bereiden. De studenten komen binnen sjokken en gaan zitten. Echt veel motivatie en passie spat er niet vanaf. Desondanks doe jij er alles aan om er een mooie les van te maken. Een les waarin je kennis overbrengt, waarin je studenten nieuwe dingen leert en waar mogelijk wel een leuke discussie uit voortvloeit. Studenten zien het misschien niet altijd zo, maar jij bent als docent een grote waarde voor de studenten. Jij geeft ze de kans om zich optimaal te ontwikkelen, persoonlijk, als vakkracht en als medeburger. Jij helpt ze om hun talenten te laten bloeien en hun ambities te realiseren.

Als je na een lange dag werken thuiskomt, is je werk nooit af. Maar toch heb je een groot verschil gemaakt vandaag. Misschien niet voor iedere student die je gezien hebt, maar je weet nooit bij wie je een indruk achterlaat die ze nooit vergeten of bij wie er een idee ontstaat waardoor ze zich verder ontwikkelen.

Bedankt voor jouw inzet en positieve instelling, elke dag weer!

,