Topmenu

lesbrief duurzaamheid

Duurzaamheid

Lesbrief Duurzaamheid en klimaatverandering

Naast onze methoden voor Loopbaan en Burgerschap publiceren we meerdere keren per jaar lesbrieven. In de lesbrief wordt één thema behandelt en besproken in een les van ongeveer 60 minuten. Dit keer staat voor jou klaar: de lesbrief #duurzaamheid.

Klimaatverandering en klimaatmars

In januari gingen veel jongeren protesteren om aandacht te vragen voor de klimaatverandering, dit werden de klimaatspijbelaars genoemd. Wat was eigenlijk het doel van deze jongeren? En wat houdt klimaatverandering eigenlijk in? Hier krijg je antwoorden op Door middel van stellingen kun je peilen in jouw klas hoeveel de studenten weten over klimaatverandering en de gevolgen daarvan.

Duurzaamheid, wat is het eigenlijk?

Jongeren leren wat duurzaamheid inhoudt en welke duurzame initiatieven er zijn. Ook worden jongeren gestimuleerd om zelf duurzamer te leven. Er wordt stil gestaan bij welke handelingen zij gemakkelijk kunnen uitvoeren om een steentje bij te dragen. Met deze lesbrief kun jij het gesprek in de klas aan gaan over duurzaamheid en het verschil dat iedere individu kan maken.

“Het bewust nadenken over de toekomst, daar zorgt duurzaamheid voor.”

De lesbrief staat klaar voor onze klanten in de Teacher’s Tool. Onder het product #trending en onder het kopje Digibordlessen kun je de lesbrief duurzaamheid vinden. De handleiding van de lesbrief staat bij extra materialen onder het product #trending. Deze lesbrief kun je goed inzetten tijdens een burgerschapsles of tijdens het SLB-uur.

Klik hier om in te loggen in de Teacher’s Tool

Klik hier om een account aan te vragen voor de Teacher’s Tool

, , , , , ,