Projecten voortgezet onderwijs

 

Ik & Geld

Wil jij jouw leerlingen leren omgaan met geld? Dan hebben wij een leuke lessenserie voor jou! In samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) hebben wij namelijk een lessenserie over financiële educatie ontwikkeld. Het lespakket Ik & Geld is geheel kosteloos te gebruiken door scholen van het voortgezet onderwijs.

Ik & Geld besteedt op een vernieuwende manier aandacht aan het goed leren omgaan met geld. Dit lespakket bestaat uit vijf interactieve lessen van circa 50 minuten. De lessen kunnen los van elkaar ingezet worden en sluiten aan bij de lesstof van leerjaar 2 en 3 op het voortgezet onderwijs. Ben jij al enthousiast?

 

Op de vlucht!

Wanneer is iemand een vluchteling? Hoe is het voor een vluchteling om naar Nederland te komen? Je hoort er veel over in het nieuws, maar klopt dit beeld uit de media wel? In ons lespakket Op de vlucht! worden leerlingen uitgedaagd om na te denken over de situatie van vluchtelingen.

Dit vernieuwde lespakket is in samenwerking met VluchtelingenWerk Nederland ontwikkeld en is geheel kosteloos te verkrijgen. Op de vlucht! is in drie versies beschikbaar: voor vmbo, havo/vwo (bovenbouw) en havo/vwo (onderbouw). Iedere versie bestaat uit drie interactieve (online) lessen van circa 50 minuten.

Kritisch Online

Zijn jouw leerlingen zich bewust van de risico’s en gevaren die internet en sociale media met zich meebrengen? Nee? Dan is het tijd om hun mediawijsheid te vergroten! Tijdens de lessen van ons lespakket Kritisch Online gaan leerlingen aan de slag met het ontwikkelen van mediawijsheid, digitale burgerschapsvaardigheden en kritische denkvaardigheden. Zij leren om nepnieuws te herkennen, kritisch te zijn naar bronnen en te reflecteren op hun eigen gedrag online.

Kritisch Online is beschikbaar in drie verschillende versies: vmbo basis/kader, vmbo gl/tl en havo/vwo. Alle versies bevatten twee interactieve lessen van circa 60 minuten. Het lespakket is ontwikkeld in samenwerking met het Ministerie van Justitie en Veiligheid en geheel kosteloos te verkrijgen.

Help ik word 18!

Heb je je zorgverzekering al aangevraagd? En je studiefinanciering? En weet je al op wie je gaat stemmen? De leeftijd 18 brengt veel nieuwe verantwoordelijkheden met zich mee. Verantwoordelijkheden waar jongeren vaak nog totaal niet over na hebben gedacht… Met ons lespakket Help ik word 18! bereiden we leerlingen goed voor op het moment dat zij 18 jaar worden.

Dit lespakket is in samenwerking met Gemeente Almere ontwikkeld en is geheel kosteloos te verkrijgen. Help ik word 18! is geschikt voor vmbo, havo en vwo. Het lespakket bestaat uit drie interactieve (online) kant-en-klare lessen van circa 60 minuten.