Topmenu

lesbrief europese verkiezingen

Europese verkiezingen

Extra: Lesbrief over Europese verkiezingen

Naast onze methoden voor Loopbaan en Burgerschap publiceren we meerdere keren per jaar een lesbrief. In de lesbrief wordt één thema behandeld en besproken in een les van ongeveer 40 minuten. Dit keer staat voor jou klaar: de lesbrief over Europese verkiezingen.

Europese verkiezingen?

Veel mensen weten niet waar de Europese verkiezingen over gaan, laat staan de jongeren. De lesbrief gaat verder in op de Europese parlementsverkiezingen en wat wij in Nederland merken van het Europees Parlement. Door middel van filmpjes en infographics wordt uitgelegd hoe het Europees Parlement is opgebouwd en uit welke fracties het bestaat.

De EU is er voor iedereen

Er worden relevante voorbeelden gegeven van  onderwerpen waarmee het Europees Parlement zich de afgelopen termijn bezig heeft gehouden. Ook het belang van stemmen door jongeren wordt besproken in de klas. De interactieve stellingen zorgen ervoor dat jongeren gaan nadenken over de verschillende onderwerpen en hun eigen standpunten.

Door middel van de lesbrief komen studenten  meer te weten over de Europese verkiezingen, over de taken van het Europees Parlement en stemrecht. Het doel is om studenten een gefundeerde mening te laten vormen en hen te stimuleren te gaan stemmen voor het Europees Parlement.

De lesbrief staat klaar in de Teacher’s tool, onder het product #trending en bij het kopje lesbrieven.

Klik hier om in te loggen in de Teacher’s Tool

Klik hier om een account aan te vragen voor de Teacher’s Tool

, , ,