Even voorstellen

Altijd actueel, altijd in ontwikkeling, altijd beschikbaar, altijd samen

Codename Future is een social enterprise: het is onze missie om jongeren voor te bereiden op hun actieve rol in de samenleving. Wij geloven in de kracht van jongeren en willen hen helpen om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de toekomst. Zij zijn immers de toekomst!

Welke rol gaan zij spelen in de maatschappij? Hoe bereiden zij zich voor op de arbeidsmarkt? Wat zijn hun verwachtingen en hoe denken zij deze waar te kunnen maken? Wij geloven dat de antwoorden op deze vragen gevonden worden door in de lessen Loopbaan en Burgerschap actief met elkaar in discussie te gaan en buiten de klas praktische ervaring op te doen.

Leuk voor studenten, handig voor docenten
Onze lesmethoden zetten aan tot kritisch denken, reflecteren en discussiëren en zijn gebaseerd op peer education. Jongeren leren voornamelijk van elkaar. Onze lesmethoden zijn altijd gekoppeld aan actuele thema’s en altijd vanuit de beroepscontext en de belevingswereld van jongeren. Voor de jongeren zijn zij uitdagend en inspirerend, voor de docenten gebruiksvriendelijk, praktisch en met uitgebreide ondersteuning. Wij ontwikkelen onze lesmethoden altijd in samenspraak met docenten en studenten. Op deze manier spelen we in op de wensen van docenten én houden we rekening met de leefwereld en interesses van jongeren.

Wij denken met je mee!
Wij denken graag met docenten mee. Ons team staat altijd klaar om docenten te helpen, te trainen en te enthousiasmeren!

Bij elke methode is er voor de docent een ondersteunende digitale leeromgeving beschikbaar, de Teacher’s Tool. Van digibordlessen, docentenhandleidingen en reflectieformulieren tot filmpjes, stellingen en quizzen: de Teacher’s Tool biedt jou allerlei kant-en-klare lesmaterialen.