Topmenu

Examen OG

Examen Keuzedeel Ondernemend Gedrag

Codename Future biedt het examen Ondernemend Gedrag kosteloos aan, aan alle klanten van het keuzedeel Ondernemend Gedrag. Hier lees je wat de voorbereiding is en wat het examen inhoudt.

Wat is de voorbereiding op het examen?

  • De studenten reflecteert op de gemaakte challenge;
  • De docent evalueert met de student de challenge;
  • De opleiding/school bepaalt welke producten van een challenge in het portfolio komt;
  • In het laatste hoofdstuk van de methode evalueert de student op de 3 werkprocessen en beschrijft welk bewijs (portfoliostuk) het beste hiervoor leent.

Het examen Ondernemend Gedrag bestaat uit:

Voor niveau 1 en 2:

  • Een panelgesprek

Een panelgesprek is de beoordeling van de student op de drie werkprocessen van het keuzedeel Ondernemend Gedrag. Het kwalificatiedossier bestaat uit één kerntaak en drie werkprocessen, hieraan zijn bepaalde competenties gekoppeld. Het panelgesprek bestaat uit vragen die toetsen of de studenten de competenties per werkproces hebben behaald.

Voor niveau 3 en 4 zijn er twee examenmogelijkheden: 

  • Een panelgesprek

Het panelgesprek voor niveau 3 en 4 komt overeen met het panelgesprek voor niveau 1 en 2, maar is nu gebaseerd op de werkprocessen en vaardigheden uit Ondernemend gedrag in je Loopbaan niveau 3 en 4.

  • Een Proeve van Bekwaamheid (MasterChallenge)
    In dit examenproduct wordt door de kandidaat gewerkt aan de hand van een drietal opdrachten. De opdrachten hebben elk een betrekken op een werkproces. De Proeve van Bekwaamheid ofwel de MasterChallenge is een praktijkproeve op basis van een praktijksituatie, of een situatie die op school kan worden opgezet. Na het uitwerken van de opdrachten in een Proeve van Bekwaamheid dossier, vindt er een gesprek plaats waarbij een assessor tot een beoordeling komt.

Alle examenproducten zijn voorzien van een verantwoordingsdocument waarbij duidelijk wordt aangegeven hoe de examenmatrijs is opgebouwd en hoe er met het examenproduct wordt gewerkt.

Gevalideerd examenproduct
Sinds 1 augustus 2018 is ons examen gecertificeerd door Stichting Examenkamer. Als klant van Ondernemend Gedrag kunt u het examen kosteloos ontvangen.

Inkijkmateriaal aanvragen

Het is mogelijk om inkijkmateriaal aan te vragen voor de Keuzedelen Ondernemend gedrag in je Loopbaan.
Inkijkmateriaal bestaat uit: een methodeboek, een inkijk in de digitale omgeving en een deel van de docentenhandleiding.

Heb je ondersteuning nodig?

Wij denken graag met je mee tijdens een (telefonische) afspraak en helpen jou verder op basis van jouw wensen.