FAQ – meest gestelde vragen

Vragen over inloggen, bestellen of een van onze lesmethoden? Of juist vragen over demo’s, verdiepend lesmateriaal of actualiteiten? Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag of antwoord hier niet tussen? Neem dan contact met ons op via 070 302 47 70 of [email protected]we helpen je graag verder!

Vragen over actualiteiten, belevingswereld en verdiepend lesmateriaal

 

 • Ik wil actualiteiten in mijn les, hoe zorg ik daarvoor?
  Kijk, dan ben je hier aan het juiste adres! Wij updaten ons lesmateriaal ieder jaar, blijven jaarlijks nieuwe modules ontwikkelen, maken jaarlijks een aantal actuele, kant-en-klare lessen over een verdiepend thema én ontwikkelen maandelijks een actualiteitsles, een les over een thema dat op dat moment speelt. Ben jij op zoek naar actualiteiten in je les? Dan kun je dus een gouden combinatie maken met ons gevarieerde, actuele aanbod! 
 • Waar vind ik de actualiteitsles?
  Werk je met (een van) onze blended methode(n)? Dan vind je de actualiteitslessen in de Teacher’s Tool, in de tegel ‘Actualiteitslessen’.
  Werk je met (een van) onze digitale methode(n) in codename.online? Dan vind je de actualiteitslessen in de tegel ‘Uit het nieuws’.
  Heb jij nog geen account? Maar wil je wel graag aan de slag met onze actualiteitslessen? Neem dan even contact met ons op via 070 302 47 70. 
 • Ik wil mijn lessen aansluiten bij de interesses van mijn studenten, hoe?
  Leuk! Aansluiten bij de belevingswereld van jongeren is waar wij voor staan. Onze Young Reporters, ons team met mbo-jongeren, onderzoeken wat er speelt onder jongeren, wat zíj willen leren/weten en waarom dan. En die input verwerken wij dan weer in ons lesmateriaal. Zo weten we zeker dat ons lesmateriaal altijd matcht met de belevingswereld van onze jongeren. Neem vooral even een kijkje en ontdek welk lesmateriaal perfect past bij jou behoeften én jouw studenten!
  Actualiteitslessen
  Lesbrieven
  – Thematische, modulaire lesmethoden voor Loopbaan, Burgerschap en Nederlands
  – Blended lesmethoden voor Loopbaan, Burgerschap en Ondernemend gedrag 

 • Ik ben op zoek naar verdiepend lesmateriaal, hebben jullie dat ook?
  Ja, zeker! Op dit moment hebben wij verschillende vormen van verdiepend lesmateriaal. Denk aan kant-en-klare lessen, maar ook aan kant-en-klare lespakketten. Helemaal kosteloos. Iets voor jou? Neem dan eens een kijkje bij onze lesbrieven of lespakketten!
  – Kant-en-klaar
  – Kosteloos
  – Verdiepende thema’s zoals omgaan met geld, verzekeren, schulden, pensioen, mediawijsheid
  – Ontwikkeld in samenwerking met toonaangevende partners zoals de Nederlandse Vereniging van Banken, Pensioenfederatie, Verbond van Verzekeraars, Vluchtelingenwerk Nederland, FNV, ISD, Ministerie van Buitenlandse Zaken en Ministerie van Justitie en Veiligheid

  Vragen over inloggen in de Teacher's Tool

  • Mijn Teacher’s Tool-account is inactief, wat nu?
   Stuur vanuit de tool een bericht naar jouw relatiemanager en geef aan met welke methode je werkt. Jouw relatiemanager kijkt dan vanaf de achterkant mee en zorgt er dan voor dat jouw Teacher’s Tool-account weer geactiveerd wordt.

  • Een collega heeft boeken en een Teacher ’s Tool-account nodig. Kunnen wij een account delen?
   Dat kan, maar is niet gewenst. Het is prettiger wanneer jullie beiden een eigen account hebben zodat er geen technische problemen kunnen optreden mochten jullie tóch tegelijkertijd in het account willen werken. We adviseren om beiden een account bij ons aan te vragen. Dit is gewoon kosteloos.

   Vragen over inloggen in codename.online

   • Hoe maak ik een account aan?  
    Leuk dat je een account van onze online leeromgeving codename.online wil! Om een account aan te kunnen maken, ga je naar https://codename.online/ Klik hier vervolgens op ‘Maak hier jouw account aan’.

   • Hoe maken mijn studenten een account aan?
    Leuk dat je samen met jouw studenten gaat werken met ons lesmateriaal voor Loopbaan, Burgerschap en/of Nederlands in online leeromgeving codename.online! Jouw studenten hebben hiervoor ook een account nodig. Deze kunnen zij aanmaken door naar https://codename.online/ te gaan. Daar moeten zij vervolgens klikken op ‘Maak hier jouw account aan’, vervolgens op ‘mbo’ en daarna op ‘Ik ben student’.

   • Naar welke pagina moet ik om in te loggen op mijn codename.online-account?
    Je kunt met jouw inloggegevens inloggen op https://codename.online/ Ingelogd? Dan kun je direct aan de slag!

   • Ik kan niet inloggen, wat moet ik doen?
    Vervelend! Bel ons direct op 070 302 47 70. We kijken graag aan de achterkant met je mee.

   • Mijn student kan niet inloggen, wat kan ik doen?
    Vervelend! Bel ons direct, samen met jouw student, op 070 302 47 70. We kijken graag aan de achterkant met jullie mee.

   • Ik ben mijn wachtwoord van mijn account in codename.online vergeten. Wat kan ik doen?
    Ga naar https://codename.online en klik op ‘wachtwoord vergeten?’. 

   • Mijn codename.online-account is inactief, wat nu?
    Vervelend! Bel ons direct op 070 302 47 70. We kijken graag aan de achterkant met je mee.

   • Een collega heeft ook een codename.online-account nodig. Kunnen wij een account delen?
    Nee dat kan niet. Maar deel je samen een klas? Dan is het wel mogelijk dat jullie elkaar toevoegen aan de klas. De hoofddocent (die de klas heeft aangemaakt) kan via het tabblad ‘Klassen’ – ‘Wijzigen Klas’ een collega als hulpdocent toevoegen. Er kunnen maximaal 3 hulpdocenten worden toegevoegd aan eenzelfde klas.  

     Vragen over inloggen in Learnbeat

     • Hoe komen mijn studenten aan een account?
      Jouw studenten kunnen hun studentenaccount bestellen via Learnbeat. Daarna ontvangen zij inloggegevens en kunnen zij inloggen in de online leeromgeving.

      

       Vragen over bestellen

       • Hoe houd ik de (bestel)kosten voor mijn studenten zo laag mogelijk?
        Op zoek naar een goedkope manier van lesmateriaal aanschaffen, eentje waardoor je ook zeker weet dat al je studenten direct aanschaffen? Dan is onze Pin Pop-Up Prijsservice iets voor jou! Dit is gewoon een kleine Pop-Up Store op school waar jouw studenten onze boeken of licenties direct kunnen kopen. Wij komen naar jouw studenten toe. Mét de methodeboeken of licenties. En jouw studenten? Die hoeven alleen hun pinpas mee te nemen. Er komen zo geen extra distributiekosten bovenop de prijs, waardoor je studenten geld besparen!

       • Waar kan ik de ISBN’s van jullie lesmateriaal vinden?
        Ben je van plan ons lesmateriaal op de boekenlijst te zetten? Of wil je zeker weten dat je het juiste materiaal aanschaft? Dan heb je onze ISBN’s nodig! Deze vind je hier: https://www.codenamefuture.nl/isbn/

       • Ik heb nog boeken nodig van eerdere jaren. Zijn die nog te bestellen?
        Eerdere uitgaves zijn niet direct bij ons in de webshop te bestellen, maar vaak wel nog bij ons op voorraad. Mail ons daarom op [email protected]. Geef in de mail aan om welk methodeboek én welke uitgave het gaat. We nemen dan binnen 2 werkdagen contact met je op. 

       • Hoe kan ik een docentenlicentie/exemplaar bestellen?
        Bestel jouw docentenlicentie/exemplaar via: https://www.codenamefuture.nl/bestellen/bestellen-docent/ Je kunt hier ook de namen van je collega’s doorgeven (indien bekend) die óók een licentie/exemplaar nodig hebben. Wel zo makkelijk! Wij zorgen er dan voor dat de boeken tegelijk worden opgestuurd óf dat de licenties voor jullie allemaal direct in orde worden gemaakt.  

       • Kunnen mijn studenten hun boeken of licenties bij jullie bestellen?
        Ja dát kan! Daarvoor zijn verschillende mogelijkheden. De student kan een licentie voor een digitale methode in Learnbeat óf een methodeboek bij ons bestellen via;  https://www.codenamefuture.nl/webshop/

        Werkt je student met één van onze digitale methoden (Burgerschap[AAN], Skills voor je loopbaan en/of Taal van je leven) in Codename.Online? Dán kan de student eenvoudig een licentie aanschaffen door een account aan te maken op https://codename.online/ en vervolgens te klikken op de groene button; ‘product toevoegen’. Dáár staat een link met ‘schaf je licentie hier aan’. Via een QR-code betalen zij met IDEAL de licentie en hebben ze na betaling direct toegang tot de methode.   

       • Mijn student heeft een licentie besteld maar is deze kwijt/kan deze niet vinden. Kunnen jullie helpen?
        Neem hiervoor contact met ons op via 070-302 47 70 óf mail ons de gegevens van de student én waar de student zijn licentie heeft besteld naar [email protected]. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk even contact met je op.  

       • Mijn student heeft een boek in de webshop besteld maar heeft deze nooit ontvangen. Kunnen jullie helpen?
        Neem hiervoor contact met ons op via 070-302 47 70 óf mail ons de gegevens van de student én wanneer de student het boek heeft besteld naar [email protected]. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk even contact met je op.  

         Vragen over blended lesmethoden (methodeboek + online docentenomgeving de Teacher's Tool)

         • Ik ben benieuwd naar het blended lesmateriaal, kan ik ergens een demo of inkijkmateriaal aanvragen?
          Ja, dat kan! Speciaal voor docenten die een kijkje willen nemen in onze blended lesmethoden, hebben we inkijkmateriaal. Dit vraag je hier aan: https://www.codenamefuture.nl/inkijkmateriaal/

         • Waar vind ik de klascode behorend bij de QR-codes in het boek?
          De klassencode vind je in de online docentenomgeving, de Teacher’s Tool
          – Maak eerst een klas aan.
          – Rechtsboven boven zie je 3 witte streepjes.
          – Als je daarop drukt, dan verschijnt er een menu.
          – Links zie je dan klassen staan.
          – Als je hierop drukt, dan zie je al je klassen en de code 
         • Waar vind ik de docentenhandleiding en lesdoorloop?
          Bekijk jouw dashboard in de Teacher’s Tool. Hier zie je ‘tegels’ van de methode(n) waar jij mee werkt. Klik op de tegel van de methode waar je de docentenhandleiding en lesdoorloop van wil inzien. Nu zie je weer nieuwe opties verschijnen. Klik nu op de tegel ‘handleidingen’: hierin vind je de docentenhandleidingen én lesdoorloop!
         • Waar vind ik de antwoorden van de lessen?
          De antwoorden vind je in de lesdoorloop, deze is te vinden in de tegel met ‘handleidingen’. Aan het einde van iedere lesdoorloop van de paragraaf vind je de antwoorden.  

         • Hoe werken de stellingen en quizzen die ik tegenkom in de digibordlessen?
          De uitleg over de stellingen en quizzen werken vind je in de docentenhandleiding. Deze vind je in de Teacher’s Tool in de tegel ‘handleidingen’.

         Vragen over digitale lesmethoden in online leeromgeving codename.online (thematisch en modulair onderwijs)

         • Ik ben benieuwd naar het digitale lesmateriaal, kan ik ergens een demo of inkijkmateriaal aanvragen?
          Ja, dat kan! Speciaal voor docenten die een kijkje willen nemen in onze digitale lesmethoden in de online leeromgeving codename.online, hebben we een demo. Deze vraag je hier aan: https://www.codenamefuture.nl/aanvraagformulier-demo-codename-online/

         • Hoe maak ik mijn eigen leerlijn?
          Ga naar ‘Mijn dashboard’ en zoek de methode die je gebruikt op. Onderaan de standaard leerlijnen zie je een button ‘+ Maak je eigen leerlijn’. Klik daarop en volg de stappen. 
         • Hoe voeg ik een student toe aan mijn klas?
          De student koppelt zichzelf aan jouw klas door middel van de koppelcode. Deze koppelcode vind je in ‘mijn klassen’-overzicht of rechtsboven in het scherm wanneer je een klas aanklikt.

         • Mijn student heeft de vouchercode verzilverd, maar komt toch niet in mijn klas. Wat te doen?
          Neem contact met ons op óf laat de student even contact met ons opnemen via; 070 302 47 70. Wij kijken graag aan de achterkant even mee.  
         • Waar vind ik de antwoorden van de opdrachten?
          Wanneer je als docent de module doorloopt kun je bij de opdrachten klikken op ‘opslaan’ zonder iets in te vullen. Als er een feedbackantwoord beschikbaar is, komt deze in beeld.  

         • Hoe werken de stellingen en quizzen die ik tegenkom in de digibordlessen?
          De uitleg over de stellingen en quizzen werken vind je in de docentenhandleiding. Deze vind je in de Teacher’s Tool in de tegel ‘handleidingen’.