Financiële educatie voor het vo én mbo

Sparen, hoe doe je dat eigenlijk? Wat is pensioen en waarom moet je je verzekeren? En snel geld verdienen door te gaan dropshippen of investeren: goed idee? Jongeren ervaren financiële stress. Handvatten om goed met geld om te kunnen gaan zijn dan ook hard nodig!

“Belangrijke dingen over bijvoorbeeld omgaan met geld, verzekeren of belastingaangifte worden niet echt verteld of uitgelegd op school ofzo, je mist echt bepaalde kennis die je wel echt nodig hebt als je volwassen wordt.” Kaan, student International Business Studies, Albeda

Maar, financiële educatie, hoe dan? Wij helpen je graag verder met ons gratis aanbod: geld- en gastlessen ontwikkeld in samenwerking met onze partners!

Financiële educatie voor het voortgezet onderwijs

Module #Belastingen, voor mij? (vo)

Belastingen: meestal zijn het volwassenen die hierover praten. Maar, hebben jongeren ook te maken met belastingen? Dat ontdek je in de lesmodule #Belastingen, voor mij?, ontwikkeld voor het voortgezet onderwijs, in samenwerking met onze partner de Belastingdienst.

Hierin leggen leerlingen onder andere uit hoe ze te maken hebben met belastingen, onderzoeken ze de btw-tarieven en oefenen ze met het invullen van een belastingaangifte.

Bespreek het samen met onze lesmodule #Belastingen, voor mij?.

Nice! Ik krijg nog geld terug van mijn vakantiebaantje!

Lessenserie Ik & Geld (vo)

Welke inkomsten hebben jongeren? Hoe krijg je een overzicht van je uitgaven? Wat is rood staan? En, welke invloed heeft reclame eigenlijk op je uitgaven? Dát leren je leerlingen tijdens de lessen van Ik & Geld voor het voortgezet onderwijs. De gratis lessen zijn ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB)

Modules:

#Jouw inkomsten

#Jouw uitgaven

#Bankzaken

#Reclame en verleidingen

Financiële educatie voor het mbo

Kant-en-klare lessen financiële educatie (mbo)

Welke betaalmogelijkheden zijn er? Hoe zorg je dat je veilig met geld omgaat? Hoe weet je welke verzekeringen verplicht zijn en welke verzekeringen voor jou zelf handig zijn om te hebben? Hoe werkt pensioen eigenlijk? Dát en meer bespreek je met onze kant-en-klare lessen financiële educatie voor het mbo, ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Banken, Verbond van Verzekeraars en de Pensioenfederatie.

Ga je aan de slag met een van deze lessen? Dan ontvang je het volgende:

  • Kant-en-klare digibordlessen
  • Werkblad voor studenten
  • Lesdoorloop

Gastlessen financiële educatie

Vind jij financiële educatie belangrijk? En lijkt het je leuk om een keer een gastdocent uit het werkveld in je les te hebben? Goed nieuws! Samen met onze partners de Nederlandse Vereniging van Banken, Pensioenfederatie en het Verbond van Verzekeraars organiseren wij verschillende gastlessen:

  • Kosteloos;
  • Expert in jouw les;
  • Interactief;
  • Thema’s bankzaken, pensioen, verzekeren.

Meld je nu kosteloos aan!

PlusModules financiële educatie (mbo)

Welke inkomsten hebben jongeren? Hoe krijg je een overzicht van je uitgaven? Wat is rood staan? En, welke invloed heeft reclame eigenlijk op je uitgaven? Dát leren je studenten tijdens de lessen van onze PlusModules Snel Verdiend, Online Schulden en Schuldbewust, ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Banken

Ga je aan de slag met een van onze PlusModules? Dan ontvang je het volgende:

  • Kant-en-klare digibordlessen;
  • Werkbladen voor studenten;
  • Een docentenhandleiding met lesdoorloop.

Ga nu kosteloos aan de slag!

Gratis uitgave: de jongerenspecial over het thema geld, vraag ‘m aan!

#destemvanjongeren: hoe denken jongeren over geld 

Omgaan met geld: waar lopen jongeren precies tegenaan? En wat hebben zij hierin nodig? Dát en meer lees je in onze nieuwste editie van de special #destemvanjongeren. Een special vol resultaten van onze (actualiteits)lessen én (straat)interviews en jongerenpanels van onze Young Reporters. Het thema: geld!

“Op school leer je niet echt iets over sparen. Mijn moeder heeft mij geleerd om te sparen, wat ik apart moest zetten en dan toch nog leuke dingen kon doen.” – Vicky, student Fotografie, Grafisch Lyceum Rotterdam

In deze special vind je allerlei inspirerende tips en tools vanuit onze jongeren over geldzaken. Kant-en-klare tips en tools die jij in de lessen financiële educatie kunt gebruiken. Vraag ‘m nu kosteloos aan!

Nieuws | Financiële educatie

Wil jij op de hoogte worden gehouden van onze nieuwste nieuwtjes, updates, nieuwe inspiratie en tips & tools voor jouw lessen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Impact first

Kant-en-klaar lesmateriaal

Samenwerkingen met toonaangevende partners

Gesprek in de klas

Kunnen wij je helpen?

Wil je meer informatie over onze methodes of heb je hulp nodig bij je jaarplanning of invulling van Loopbaan, Burgerschap of Nederlands? We komen graag bij je langs.