Vrijheid - democratie - student - mbo

Financiële educatie voor het mbo – Gastlessen

Vind jij financiële educatie belangrijk? En lijkt het je leuk om een keer een gastdocent uit het werkveld in je les te hebben? Goed nieuws! Samen met onze partners de Nederlandse Vereniging van Banken, Pensioenfederatie en het Verbond van Verzekeraars organiseren wij verschillende gastlessen over de thema’s:

– Bankzaken
– Pensioen
– Verzekeren

Interesse in deze gastlessen? Iets voor jou en je studenten? Meld je kosteloos aan voor een van de 100 gratis gastlessen!

Of maak gebruik van onze ▶ gratis lesbrieven.

 

Dit zijn onze gastlessen financiële educatie

 • Bankzaken: Bank voor de klas!
  Tijdens een gastles Bank voor de klas ontvang je een bankmedewerker in de klas die samen met jouw studenten een educatieve Quiz speelt. Veilig bankieren, financiële keuzes maken, sparen én besparen: het komt allemaal aan bod in deze les. Hoe leuk is het om in gesprek te gaan met iemand die echt bij een bank werkt?

   

 • Pensioenen: Nu voor later
  Tijdens deze gastlessen denken studenten na over het werkende leven en de financiële toekomst. Welke arbeidsvoorwaarden zijn er? Wat is het verschil tussen werken in loondienst en zzp’er worden? Hoe is pensioen in Nederland geregeld? En: wat kun je nu al doen om ook later prettig te leven?

   

 • Verzekeren: Zelfverzekerd!
   Je kunt je tegenwoordig bijna overal voor verzekeren, maar is dat ook nodig? Bijvoorbeeld als je een nieuwe telefoon koopt, op jezelf gaat wonen of juist op reis gaat? Jongeren ontdekken welke verzekeringen voor hen relevant zijn. Aan de hand van concrete voorbeelden gaan zij het gesprek aan met de gastdocent.

Nederlandse Vereniging van Banken