Topmenu

coronavirus

Het coronavirus

Het coronavirus leek zo ver weg, maar kwam toch steeds dichterbij. Inmiddels zijn de maatregelen in Nederland met oog op het coronavirus flink aangescherpt. Scholen en horecagelegenheden zijn gesloten, veel mensen werken thuis en het besmettingsaantal loopt op. Het coronavirus heeft nu dus grote invloed op het dagelijks leven.

Maar hoe werd er de afgelopen weken nog over het coronavirus gedacht? Wij vroegen studenten twee weken geleden in onze actualiteitsles naar het virus. Zijn zij eigenlijk bang om besmet te worden? Moeten alle scholen sluiten? En moet iemand die zich niet lekker voelt, voor de zekerheid thuisblijven?

Tijdens deze les kwam naar voren dat maar weinig studenten die hebben gestemd echt bang zijn om besmet te worden. Slechts 11% van de studenten maakt zich toch wel zorgen over het virus. 24% maakt zich een beetje zorgen. Ook vindt 65% van de studenten dat alle scholen tijdelijk moeten worden gesloten om besmetting te voorkomen.

76% van deze studenten vindt dat iedereen die uit een risicogebied komt, bij de grens gecontroleerd moet worden op het coronavirus. En 48% vindt dat mensen die besmet zijn meteen in een ziekenhuis in quarantaine moeten.

De stelling “Iedereen die zich niet lekker voelt, moet voor de zekerheid thuisblijven van school of werk” leverde nogal verdeeldheid op. 39% is het eens met deze stelling, terwijl 20% het oneens is met deze stelling. De overige 41% van de studenten is het een beetje eens of een beetje oneens.