We zitten midden in de donkere dagen voor kerst, maar de dagen na kerst en Oud en Nieuw zijn voor de meeste mensen nog donkerder. Omgaan met een (winter)dip, hoe dan? Wat kunnen jongeren doen om zelf happy en veerkrachtig te blijven? Wat kunnen zij doen voor een ander? En welke tips geven jongeren docenten en scholen? Wat hebben zij nodig om zich ‘gezien’ te voelen? Welke rol kun jij als docent hierin spelen?

Van díe vragen maken wij in januari werk met onze Let’s Beat Blue Monday-webinars, in samenwerking met innovatieregisseur Frank van den Ende, studenten van Gilde opleidingen, jongerencoach Esther van Breukelen én onze Young Reporters! Twee webinars waarin we de mentale gezondheid van studenten centraal zetten. Twee webinars waar jij als docent samen met jouw studenten of alleen aan kan deelnemen.

16 januari 13.00-13.30: Let’s Beat Blue Monday webinar voor studenten

Wat is Blue Monday? Hoe zit het met de mentale gezondheid van jongeren? Wat kun je doen om je happy te voelen? Bij wie kun je terecht? En wat kun je doen voor een ander? Een interactief webinar vol polls, gesprekken met jongeren én tips voor jongeren! Na dit webinar ontvang je een werkvorm om met jouw studenten verder op dit onderwerp door te pakken.

16 januari 15.30-16.30: Let’s Beat Blue Monday webinar voor docenten

In dit uur duiken we dieper in op de vraag: Hoe kun je als docent een opening creëren om mentale gezondheid met studenten te bespreken en waar moet je rekening mee houden rondom dit thema in jouw eigen onderwijspraktijk? Jongerencoach Esther van Breukelen gaat in gesprek met studenten van Gilde Opleidingen en onze Young Reporters over hun ervaringen én Frank van den Ende deelt zijn aanpak op Gilde Opleidingen.

Zien we jou op Blue Monday? Meld je nu kosteloos aan!