Topmenu

hulp tijdens coronacrisis

Hoe kun je goed onderwijs blijven verzorgen tijdens deze coronacrisis?

Alles waar we zo van houden, staat door de coronacrisis onder druk. Het virus heeft grote impact op ons dagelijks leven en op ons werkleven. Nu de scholen dicht zijn, is onderwijs op afstand de uitdaging. En bij die uitdaging sta jij er, wat ons betreft, zeker niet alleen voor!

Op dit moment bieden wij jou hiervoor de onderstaande oplossingen en zullen wij aan nieuwe oplossingen blijven werken.

 1. Selectie (digitale) thuisopdrachten.
  Voor de methoden Werken aan je Toekomst, De maatschappij dat ben JIJ en Ondernemend gedrag in je loopbaan bieden wij een selectie van online thuisopdrachten aan. Zo kunnen studenten ook op afstand gemotiveerd aan de slag. Bekijk deze documenten nu in de Teacher’s Tool. Heb jij geen Teacher’s Tool-account? Bekijk het overzicht van de thuisopdrachten dan hier.
 2. Digitale versie van onze methodes.
  Maak jij gebruik van onze methoden  De maatschappij dat ben JIJ, Ondernemend gedrag in je loopbaan en/of Werken aan je Toekomst? Dan kun jij nu kosteloos een docentenomgeving van Learnbeat aanvragen! Daar kun jij deze methoden volledig digitaal bekijken. Wil je hiermee aan de slag? Neem dan contact met ons op!
 3. Videolessen.
  Goed nieuws voor álle mbo-docenten: wij bieden online lessen aan! Lessen die bestaan uit thuisopdrachten en een begeleidende video. Bekijk onze online lessen nu hier.
  Heb jij nog een goed idee voor een online les voor Loopbaan of Burgerschap? Laat het ons weten! Mail je idee nu snel naar info@codenamefuture.nl, en wie weet zie jij jouw les binnenkort wel voorbijkomen.
 4. Aan de slag met onze digibordlessen via Microsoft Teams.
  Wil jij jouw studenten op afstand les kunnen geven? En wil jij daar nog steeds onze digibordlessen uit de Teacher’s Tool voor gebruiken? Dat kan! Via Microsoft Teams kun jij jouw studenten les blijven geven én onze digibordlessen blijven gebruiken. Hoe? Wij hebben speciaal voor jou een stappenplan gemaakt. Zo kun jij goed voorbereid aan de slag met jouw online lessen! Bekijk ons stappenplan hier.

Hoe pakken jouw collega’s onderwijs op afstand aan?
Ook jouw collega’s hebben niet stilgezeten! Zie hieronder een aantal tips voor onderwijs op afstand van jouw collega’s:

 1. MboRijnland deelde een online les en bijbehorende opdrachten van het vak Burgerschap met ons! Misschien vind jij deze les ook wel interessant voor jouw studenten. Bekijk de les hier.
 2. Het Zone.College deelde een thuisopdracht met ons. Deze opdracht staat in het teken van het coronavirus en is gebaseerd op onze methode De maatschappij dat ben JIJ. Zoek jij nog thuisopdrachten voor jouw burgerschapslessen, dan is deze opdracht misschien iets voor jou! Bekijk de opdracht hier.
 3. Buy Social bracht een aantal creatieve oplossingen van onderwijsinstellingen tijdens de coronacrisis onder de aandacht. Wist je bijvoorbeeld dat Creathlon de app Goedemorgen heeft ontwikkeld? Dit is een app waarmee je iedere dag een goed gesprek met de klas begint aan de hand van actuele thema’s. Benieuwd? Bekijk het bericht hier.
 4. Docent Murat Coşkun van het Regio College gaf zijn eigen draai aan onze thuisopdracht Netflix & leer! Het resultaat? Mooie verslagen van zijn enthousiaste studenten. Benieuwd naar zijn opdracht en voorbeelden van de verslagen? Bekijk de opdracht hier en de verslagen hier.

Wij zijn trots dat we met grote inzet, creativiteit en flexibiliteit samen met onze scholen, docenten en studenten goed onderwijs kunnen blijven verzorgen in deze bijzondere periode.

We willen jou als docent erg bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen en wensen jou veel succes in de komende periode. Heb je nog vragen, neem dan contact op met je relatiemanager of bel: 070 3024770.