Hoe maak je gevoelige onderwerpen bespreekbaar? Hoe kun je de veerkracht van studenten vergroten? En hoe denken jongeren hier zelf eigenlijk over? Vragen die wij het afgelopen jaar veel van docenten terug hoorden. Daar hebben we iets op bedacht: de Codename.Academy met praktische materialen voor docenten!

Codename.Academy: tips en tools om jouw lessen een boost te geven!

Vol trots presenteren wij de Codename.Academy: hét platform voor nieuwe inzichten, inspiratie voor in de les én praktische tools voor docenten. Gericht op mentale gezondheid en het vergroten van de veerkracht van de student. De Codename.Academy helpt jou aan praktische handvatten om het gesprek in de klas te starten én aan inzichten en vaardigheden waarmee je jouw studenten kunt helpen om hun veerkracht te vergroten.

Wat je vanaf januari in de Codename.Academy kunt vinden?

· #OpenOver:

Webinarreeks waarin onze jongerencoach Esther van Breukelen over gevoelige onderwerpen in gesprek gaat met de Young Reporters, ons jongerenteam.

· #Let’sTalk:

Korte video’s bestaande uit snelle sketches waarin de Young Reporters vertellen over hun ideeën en ervaringen rondom veerkracht. Dé perfecte manier om het gesprek in de klas te starten.

· #OpenUp:

Live klassengesprek waarin jongerencoach Esther van Breukelen met jouw studenten in gesprek gaat over een thema dat bij jullie speelt.

· #DeToolkit:

Interactieve, praktische trainingen voor docenten om nieuwe kennis en vaardigheden op te doen rondom thema’s als rouw, veerkracht, stress, sociale druk en zelfvertrouwen.

Maak werk van de veerkracht en mentale gezondheid van jouw studenten!

Vind jij veerkracht en mentale gezondheid belangrijke thema’s? Ben jij toe aan tips en tools rondom over deze thema’s? En wil jij 2023 knallend starten? Meld je dan aan voor de Codename.Academy en geef aan waarmee jij in het nieuwe jaar van start wil gaan!