Hoe maak je studenten toch enthousiast over het vak Nederlands? Hoe zorg je ervoor dat zij gemotiveerd zijn én dat je lessen perfect matchen met hun belevingswereld? Als het aan docenten Nederlands Pascal Zwier en Mathijs de Jong (ROC Friese Poort) ligt, dan doe je dat met Taal van je leven. Onze digitale, modulaire methode Nederlands!

 

“De toegepaste vorm van Nederlands is een meerwaarde voor deze doelgroep. Het gaat over het echte leven, waar ze iets aan hebben.”

Mathijs de Jong

Docent ROC Friese Poort, Bouw en Infra

In gesprek met docenten Pascal en Mathijs
Onze Young Reporter Marissa bracht een bezoekje aan ROC Friese Poort. Daar ging zij in gesprek met docenten Pascal Zwier (Schoonheidsverzorging) en Mathijs de Jong (Bouw en Infra) over Taal van je leven. Wat vinden zij zo fijn aan Taal van je leven? Wat vinden zij van het digitale platform? En, wat vinden zij en hun studenten van de thema’s? Dát en meer zocht Marissa uit!Wat Taal van je leven volgens Pascal en Mathijs uniek maakt?

 

  • Toegepast Nederlands, gericht op de (beroeps)praktijk;
  • Verschillende werkvormen;
  • Belevingswereld;
  • Actuele, maatschappelijke thema’s;
  • Gebruiksvriendelijk digitaal platform;
  • Goed voorbereid voor het examen.

“Ik zou Taal van je leven zeker aanraden omdat ik vind dat het veel relevanter en betekenisvoller is en je hebt meer interactie met de student.”

Pascal Zwier

Docent ROC Friese Poort, Schoonheidsverzorging

Kennismaken met de methode Nederlands van Pascal en Mathijs?
Ben je nieuwsgierig geworden naar Taal van je leven? En wil jij graag ervaren wat Pascal en Mathijs ervaren? Neem dan eens een kijkje in onze demo!

Vraag demo aan

 

Interviews: Marissa