Topmenu

Keuzedelen

Keuzedeel Ondernemend gedrag in je loopbaan

Wat houdt het in om verantwoordelijk te zijn? Hoe zorg ik dat ik een flexibele houding heb? Wat verwachten werkgevers van mij? Ons keuzedeel Ondernemend gedrag in je loopbaan helpt jongeren bij het ontwikkelen van 21ste-eeuwse vaardigheden die belangrijk zijn in hun loopbaan. Zij krijgen uitleg over deze vaardigheden, en brengen deze daarna in praktijk door middel van bijpassende challenges.

Ondernemend gedrag is een flexibele methode met een duidelijke structuur, waardoor jij je lessen gemakkelijk zelf kunt inrichten. In onze online docentenomgeving, de Teacher’s Tool, kun je al het lesmateriaal vinden: van handleidingen en antwoordmodellen tot digibordlessen en quizzen. Alles wat je nodig hebt voor een succesvolle les!

Waar bestaat de methode uit?

  • Kant-en-klare lessen;
  • Een combinatie van theorie met praktijk;
  • Ook volledig digitaal beschikbaar;
  • Een methodeboek met verwerkingsopdrachten en challenges voor studenten;
  • Een online docentenomgeving, de Teacher’s Tool, met digibordlessen, lesdoorloop, antwoordmodellen en beoordelingsdocumenten;
  • De tweewekelijkse actualiteitsles;
  • Een kosteloze training om de methode te leren kennen én goed in te zetten.

Dit zijn onze methoden voor Ondernemend gedrag in je Loopbaan

(Bekijk de ISBN-nummer voor schooljaar 2021-2022 hier)

Keuzedeel mbo 1-2

Methodeboek niveau 1 en 2:
ISBN: 978-94-92620-20-0

€28,95

Keuzedeel mbo 3-4

Methodeboek niveau 3 en 4:
ISBN: 978-94-92620-21-7

€28,95

Examen Ondernemend gedrag

Codename Future heeft een gecertificeerd examen ontwikkeld in overleg met diverse mbo-scholen*. Studenten bouwen een portfolio op en brengen ondernemende vaardigheden in praktijk. Op die manier werken de studenten aan de drie werkprocessen van het keuzedeel.

Het examen voor de Entree en niveau 2 opleidingen is een panelgesprek in combinatie met een opgebouwd portfolio en een beoordelingsdocument. Het examen voor niveau 3-4 bestaat uit een panelgesprek of een proeve van bekwaamheid ofwel de ‘Masterchallenge’.

In het examen wordt een tienpuntsschaal gehanteerd, waardoor je gemakkelijk je studenten kunt beoordelen. De student krijgt per werkproces een cijfer, 1-10. Wanneer er voor één van de werkprocessen een 4 of lager wordt gescoord, is het examen niet behaald.

* Summa College, Koning Willem I College en het DaVinci college

Proberen?

Vraag inkijkmateriaal aan en bekijk op je gemak of deze methoden iets voor jou zijn! Inkijkmateriaal van de loopbaanmethode Ondernemend gedrag in je loopbaan bestaat uit: een inkijk in het methodeboek, een inkijk in de digitale omgeving en een deel van de docentenhandleiding.

Hulp nodig?

Wij denken graag met je mee tijdens een (telefonische) afspraak en helpen jou verder op basis van jouw wensen.