Topmenu

Kritisch online

Kritisch online: mediawijsheid voor jongeren

 “Kritisch Online is iets actueels waar we nu mee bezig zijn. Dit hadden we echt nodig.”

Kritisch Online is een lespakket voor het voortgezet onderwijs dat zich richt op jongeren en internet. In het lespakket krijgen leerlingen vaardigheden aangeleerd die hen helpen mediawijs het internet te gebruiken. De focus ligt hierbij op het gesprek in de klas en de bewustwording rondom online gedrag.

Docent van het Kolom Praktijkcollege De Schakel over Kritisch Online
Wij vroegen Stefan van der Pol van het Kolom Praktijkcollege De Schakel naar zijn ervaringen met Kritisch Online. Hij vertelde ons niet alleen wat hij van ons lespakket vond, maar ook wat zijn leerlingen ervan vonden.

“Ik was op zoek was naar materiaal voor mijn lessen mediawijsheid op school. Toen kwam ik Kritisch Online tegen. Het lespakket is actueel, zit goed in elkaar en is zo te gebruiken. Ik was er erg blij mee. Ik werk op het praktijkonderwijs: daar hebben de leerlingen behoefte aan extra uitleg en ook aan afwisseling. Bij deze lessenserie kun je mooi afwisselen met interactief werken op het bord en de werkbladen. Ook de docentenhandleiding biedt mij handvatten. De kritische denkvaardigheden die behandeld worden, zijn van groot belang voor onze doelgroep. De lessenserie helpt je om het gesprek op gang te brengen! Mijn leerlingen vinden het leuk om de stellingen op een interactieve manier te behandelen. Hierdoor is de betrokkenheid bij de lessen goed.

Andere docenten over Kritisch Online
Ook andere docenten zijn positief over Kritisch Online. Zij vinden ons lespakket makkelijk inzetbaar en de lessen goed aan te passen aan de denkvaardigheden van hun studenten. Ook vinden zij het fijn dat zij de lessen op hun eigen manier kunnen invullen.

“De leerlingen vinden de eerste les ook leuk, echter gezien het feit dat mijn leerlingen leerlingen zijn met zware gedragsproblematiek en allemaal een stoornis hebben, kan ik de les niet geven zoals staat en pas ik de hoeveelheid stof aan die ik in 1 les aanbied.”- docent voortgezet onderwijs.

De docenten vinden Kritisch Online leuk voor hun studenten. Zo zijn de foto’s die worden gebruikt volgens hen actueel en zeer geschikt voor hun leerlingen. Ook zijn zij erg tevreden over de werkbladen die in de lessen gebruikt kunnen worden. Tot slot zijn de docenten blij dat wij contact opnemen om te kijken of wij nog kunnen ondersteunen.

“Wat top dat jullie contact zoeken om te kijken hoe het gaat, ik ben vorige week begonnen met Kritisch Online.”

Wil jij ook gaan werken met Kritisch Online? Klik hier.