Op 22 september organiseerden wij samen met Museum Arnhem een echte lanceringsmiddag voor onze nieuwe module #Schoonheidsidealen in Studio Museum Arnhem. Speciaal voor docenten in het mbo. Een burgerschapsmiddag die helemaal in het teken stond van Burgerschap & kunst, onze nieuwe module én het thema schoonheidsidealen en jongeren.

Schoonheidsidealen, een thema dat soms lastig bespreekbaar is. Hoe maak je dit, soms gevoelige, onderwerp toch bespreekbaar bij jongeren? Dát en meer staat centraal in #Schoonheidsidealen, ontwikkeld in samenwerking met Museum Arnhem. En verschillende docenten van het Graafschap College, Rijn IJssel, Deltion College en Koning Willem 1 College waren de eersten die kennis mochten maken met deze module!

Hoe is de module precies tot stand gekomen? Wat wordt er in de module besproken? En waar gaan studenten tijdens de lessen mee aan de slag? Dat en meer ontdekten de docenten tijdens deze middag. En dat niet alleen. Zij maakten ook kennis met de kunstwerken in Museum Arnhem én kropen in de koppies van onze jongeren: want jongeren en schoonheidsidealen, hoe zit dat dan?

Samen met onze Young Reporters gingen we in gesprek over de schoonheidsidealen, want hoe zijn zij hier mee bezig? Tijdens dit gesprek gingen onze jongeren onder andere in gesprek over vragen als  ‘”Vind je dat je er altijd perfect uit moet zien?” of “Hoe ziet een man of een vrouw er in jouw ogen mooi uit?”. Tijdens deze sessie mochten de aanwezige docenten onze jongeren van alles vragen. Denk bijvoorbeeld aan ‘Maar waarom vind je dat dan?’ of ‘Hoe kan ik dit gevoelige onderwerp volgens jou het best bespreekbaar maken in de les?’. Het was erg leuk om te zien hoe proactief de docenten aan dit gesprek meededen. En de docenten, die vonden de middag ook erg waardevol.

Docent aan de Young Reporters: ‘Wat zijn jullie eerlijk en open en wat een waardevolle dag.’

Wil jij meer weten over de module #Schoonheidsidealen? Vraag dan kosteloos onze demo aan!