Werk jij met Ik & Geld? Dan weet jij vast al het een en ander over de persoonlijke financiële situatie van jouw leerlingen. Misschien ben je ook wel benieuwd naar andere leerlingen. Dat komt goed uit!
Niet alleen jouw leerlingen hebben namelijk gestemd, ook leerlingen van andere scholen hebben gestemd. Wij hebben deze gegevens verzameld. Dit leverde interessante resultaten op! Wij hebben de opvallendste voor jou op een rijtje gezet.

Wist je bijvoorbeeld dat leerlingen het meeste geld uitgeven aan eten en drinken, terwijl het minste geld wordt uitgegeven aan openbaar vervoer? Dit heeft er waarschijnlijk mee te maken dat 83% van de leerlingen zakgeld ontvangt. 21% daarvan ontvangt zelfs meer dan €10 per week. 79% van de leerlingen mag ook nog zelf bepalen wat zij van hun zakgeld kopen.

Waarmee zij dat geld betalen? Grotendeels met hun bankpas! Maar liefst 81% van de leerlingen heeft namelijk al een eigen bankpas! De leerlingen houden zich echter niet echt bezig met het bedrag dat op hun rekening staat. 45% van hen geeft namelijk aan nooit de eigen bankrekening te controleren en 25% van hen geeft zelfs aan nooit te weten hoe veel geld er op de rekening staat.

Dat leerlingen grootgebruikers zijn van mobieltjes valt niet te ontkennen. Maar hoe zit het met hun abonnementen en hun telefoonrekeningen? 11% van de leerlingen betaalt de telefoonrekening zelf. De helft van de leerlingen die niet zelf de telefoonrekening hoeft te betalen, heeft geen idee aan welk abonnement hun telefoon is gekoppeld. Van alle leerlingen geeft maar liefst 18%  (1 op de 5!) aan dat de telefoonkosten aan het einde van de maand te hoog zijn.