Topmenu

Les prinsjesdag

Les prinsjesdag

Actualiteitsles over Prinsjesdag

Dinsdag 17 september 2019 is het weer Prinsjesdag. Een belangrijke dag voor de regering. Koning Willem-Alexander leest de troonrede voor en opent daarmee het nieuwe regeringsjaar voor de Eerste en Tweede kamer. Daarnaast wordt de miljoenennota en rijksbegroting overhandigt.

De actualiteitsles over Prinsjesdag is een korte les die jij kunt inzetten om het onderwerp in de klas te bespreken. Deze actualiteitsles sluit aan bij de politiek-juridische dimensie van onze burgerschapsmethode ‘De maatschappij dat ben JIJ’. In de dimensie wordt verder ingegaan op onderwerpen zoals democratie, het bestuur van Nederland en beleid.

Waar bestaat het uit?

Met deze actualiteisles zijn de studenten op de hoogte wat Prinsjesdag is en wat de regering voor ons in petto heeft. Daarnaast wordt er aandacht besteedt aan wat er nieuw is in 2019. Dit jaar wordt namelijk voor het eerst gebruik gemaakt van een designated survivor, ofwel de aangewezen overlevende. Het idee achter deze designated survivor wordt behandelt. De les eindigt met een quiz over Prinsjesdag, waarmee je de kennis van jouw studenten kunt testen.

Deze actualiteitsles is beschikbaar voor onze klanten in de Teacher’s Tool onder het product ‘actualiteitslessen en lesbrieven’.

Klik hier om in te loggen

Klik hier om een account aan te vragen voor de Teacher’s Tool.