Kant-en-klare gratis lessen voor het mbo over bankzaken, pensioen en verzekeren

Onze kant-en-klare lessen voor het mbo over bankzaken, pensioen en verzekeren bieden heldere structuur, hebben samenhang en brengen jongeren essentiële financiële skills bij. Zeg nou zelf, leren omgaan met geld is toch goud waard? Samen met onze financiële partners zetten wij ons dagelijks in voor financiële educatie.

Hebben jouw studenten inzicht in hun inkomsten en uitgaven? Zijn ze goed verzekerd? Hoe kom je uit de schulden én blijf je uit de schulden?

Lesbrief #Kenjebankzaken (mbo)

Het is oh zo belangrijk dat jongeren zich bewust worden van hun geld- en bankzaken. Welke keuzes kun je maken met je geld? Welke betaalmethoden zijn er, en welke voordelen en risico’s zijn hieraan verbonden? Hoe zorg je dat je inzicht krijgt en behoud in je inkomsten en uitgaven? En… wat is de rol en functie van de bank eigenlijk? Dát en meer bespreek je met de les #Kenjebankzaken, ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Banken.

  Lesbrief #Verzekeren: wat en waarom? (mbo)

  Je kunt je tegenwoordig bijna overal voor verzekeren, maar is dat wel echt nodig? Hoe weet je welke verzekeringen verplicht zijn en welke verzekeringen voor jou zelf handig zijn om te hebben? Dát en meer bespreek je met deze kant-en-klare les, ontwikkeld in samenwerking met het Verbond van Verzekeraars.

  Vrijheid - democratie - student - mbo

  Lesbrief #Pensioen: nu voor later! (mbo)

  In Nederland zijn veel dingen vaak goed geregeld. Werk je in loondienst? Dan bouw je meestal een pensioen op via de pensioenregeling van je werkgever. Geen zorgen dus zou je denken! 

  Maar hoe werkt pensioen eigenlijk? En wat als er iets verandert in je situatie? Bijvoorbeeld als je gaat samenwonen of voor jezelf gaat werken? Wat dan? Dát en meer bespreek je met deze kant-en-klare les, ontwikkeld in samenwerking met de Pensioenfederatie.

   Meer weten? Kijk op de pagina Financiële educatie voor het mbo en vo. Ook voor het voortgezet onderwijs zijn er gratis lesbrieven over bankzaken en belastingen!

   Logo Nederlandse Vereniging van Banken NVB
   Logo Verbond van Verzekeraars
   Logo Pensioenfederatie

   Actueel lesmateriaal voor het mbo

   Vindt er een belangrijke, actuele gebeurtenis plaats? Is er een thema dat echt besproken moet worden? Dan maken we daar extra lesmateriaal over. Kant-en-klare lessen over een specifiek thema. Denk bijvoorbeeld aan de verkiezingen, omgaan met geld of onze nieuwste, genomineerde lesbrief: AI: vriend of vijand? Wat kun je verwachten:

   • Kant-en-klare les
   • Verdiepend thema
   • Aanvulling op blended lesmethoden
   • Digitaal invulbare werkbladen
   • Online docentenomgeving: de Teacher’s Tool

   Meer weten? Neem contact op! Samen zetten we jongeren in de AAN-stand.