Lesbrieven – Extra lesmateriaal voor het mbo

Vindt er een belangrijke gebeurtenis plaats? Is er een thema dat echt besproken moet worden? Dan maken we daar extra lesmateriaal over: onze lesbrieven. Dit zijn kant-en-klare lessen over een specifiek thema. Denk bijvoorbeeld aan de verkiezingen, omgaan met geld of 4 en 5 mei. Wat je bij deze lesbrieven kunt verwachten?

 • Kant-en-klare les
 • Verdiepend thema
 • Aanvulling op blended lesmethoden
 • Digitaal invulbare werkbladen
 • Online docentenomgeving, de Teacher’s Tool

Meer weten? Neem contact op!

Lesbrief #Pensioen: nu voor later!

In Nederland zijn veel dingen vaak goed geregeld. Werk je in loondienst? Dan bouw je meestal een pensioen op via de pensioenregeling van je werkgever. Geen zorgen dus zou je denken! 

Maar hoe werkt pensioen eigenlijk? En wat als er iets verandert in je situatie? Bijvoorbeeld als je gaat samenwonen of voor jezelf gaat werken? Wat dan? Dát en meer bespreek je met deze kant-en-klare les, ontwikkeld in samenwerking met de Pensioenfederatie.

  Lesbrief #Verzekeren: wat en waarom?

  Je kunt je tegenwoordig bijna overal voor verzekeren, maar is dat wel echt nodig? Hoe weet je welke verzekeringen verplicht zijn en welke verzekeringen voor jou zelf handig zijn om te hebben? Dát en meer bespreek je met deze kant-en-klare les, ontwikkeld in samenwerking met het Verbond van Verzekeraars

  Vrijheid - democratie - student - mbo

  Lesbrief #Kenjebankzaken

  Het is oh zo belangrijk dat jongeren zich bewust worden van hun geld- en bankzaken. Welke keuzes kun je maken met je geld? Welke betaalmethoden zijn er en welke voordelen en risico’s zijn hieraan verbonden? Hoe zorg je dat je inzicht krijgt en behoud in je inkomsten en uitgaven? En… wat is de rol en functie van de bank eigenlijk? Dát en meer bespreek je met #Kenjebankzaken, ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Banken.