Lesbrieven – Extra lesmateriaal voor het mbo

Vindt er een belangrijke gebeurtenis plaats? Is er een thema dat echt besproken moet worden? Dan maken we daar extra lesmateriaal over: onze lesbrieven. Dit zijn kant-en-klare lessen over een specifiek thema. Denk bijvoorbeeld aan de verkiezingen, omgaan met geld of 4 en 5 mei. Wat je bij deze lesbrieven kunt verwachten?

 • Kant-en-klare les
 • Verdiepend thema
 • Aanvulling op blended lesmethoden
 • Digitaal invulbare werkbladen
 • Online docentenomgeving, de Teacher’s Tool

Meer weten? Neem contact op!

Lesbrief #Pensioen: nu voor later!

In Nederland zijn veel dingen vaak goed geregeld. Werk je in loondienst? Dan bouw je meestal een pensioen op via de pensioenregeling van je werkgever. Geen zorgen dus zou je denken! 

Maar hoe werkt pensioen eigenlijk? En wat als er iets verandert in je situatie? Bijvoorbeeld als je gaat samenwonen of voor jezelf gaat werken? Wat dan? Dát en meer bespreek je met deze kant-en-klare les, ontwikkeld in samenwerking met de Pensioenfederatie.

  Lesbrief #Verzekeren: wat en waarom?

  Je kunt je tegenwoordig bijna overal voor verzekeren, maar is dat wel echt nodig? Hoe weet je welke verzekeringen verplicht zijn en welke verzekeringen voor jou zelf handig zijn om te hebben? Dát en meer bespreek je met deze kant-en-klare les, ontwikkeld in samenwerking met het Verbond van Verzekeraars

  Vrijheid - democratie - student - mbo

  Lesbrief #Kenjebankzaken

  Het is oh zo belangrijk dat jongeren zich bewust worden van hun geld- en bankzaken. Welke diensten verleent een bank? Welke betaalmogelijkheden zijn er? Hoe zorg je dat je veilig met geld omgaat? En hoe komt het eigenlijk dat onze boodschappen steeds duurder lijken te worden? Lukt het nog wel om te sparen? Dát en meer bespreek je met #Kenjebankzaken, ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Banken.

   Lesbrief #Vrijheid

   De dagen 4 en 5 mei: Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Twee belangrijke dagen om stil te staan bij onze vrijheid. Maar wat is vrijheid? Welke 4 verschillende vormen van vrijheid zijn er? Wat gebeurt er wanneer vrijheden en rechten met elkaar in conflict staan? En wat betekent vrijheid eigenlijk voor jongeren?

   In samenwerking met Nationaal Comité 4 en 5 mei en onze Young Reporters hebben we een kant-en-klare les over vrijheid ontwikkeld. Een les die jongeren stil laat staan bij vrijheid en wat vrijheid voor hen betekent.

   Vrijheid - democratie - student - mbo