Topmenu

Werken aan je Toekomst- editie 2020-2021

Werken aan je Toekomst- editie 2020-2021

Werken aan je Toekomst is veranderd! Dit schooljaar is er een splinternieuwe druk van de methode verschenen. Niet alleen het uiterlijk van onze methode heeft een metamorfose ondergaan, óók de inhoud van de methode is veranderd. Wat dacht je bijvoorbeeld van vijf nieuwe studievaardigheden? Of digitalisering? Benieuwd? Bekijk dan even onderstaand lijstje!

Heb je vragen over de veranderingen? Of over de inhoud? Dan kun je ons altijd contacten!

Wat kun je verwachten?

 1. Portfolio-opdrachten per niveau
  Elk niveau heeft een eigen aftekenlijst en eigen portfolio-opdrachten. Zo kun je meer differentiëren en kunnen doorstromende studenten alsnog met de methode van start. De portfolio-opdrachten kunnen beoordeeld worden met een beoordelingsrubrics.
 2. Acht studievaardigheden
  In de nieuwe versie is aandacht voor vijf nieuwe studievaardigheden, naast de drie bestaande studievaardigheden. Deze worden aangegeven met een symbool in het werkboek. De studenten reflecteren op de aangeleerde studievaardigheden in het laatste hoofdstuk. Welke studievaardigheden je kunt verwachten? Eigenaarschap, reflecteren, plannen, presenteren, solliciteren, omgaan met feedback, omgangsvormen én beroepshouding.
 3. Actualisatie van de methode
  De filmpjes, voorbeelden en digibordlessen zijn geactualiseerd en vernieuwd.
 4. Volledig digitaal beschikbaar
  Je kunt ook volledig digitaal aan de slag met Werken aan je Toekomst via Learnbeat.

Bekijk de inhoudsopgaven hier.

Wat was het en wat is het nu?

Ben jij nou benieuwd hoe de methode eerst was en wat het nu precies is geworden? Dan kun je even het volgende voorbeeld bekijken. Zo zie je hoe een pagina in Werken aan je Toekomst er afgelopen jaar uitzag, en hoe dezelfde pagina er dit jaar uitziet!

Wat was het?

Wat wordt het?

Proberen?

Vraag inkijkmateriaal aan en bekijk op je gemak of deze methoden iets voor jou zijn! Inkijkmateriaal van de loopbaanmethode Werken aan je Toekomst bestaat uit: een methodeboek, een inkijk in de digitale omgeving en een deel van de docentenhandleiding.

Hulp nodig?

Wij denken graag met je mee tijdens een (telefonische) afspraak en helpen jou verder op basis van jouw wensen.