Topmenu

Doe mee met een PlusModule

Codename Future heeft projecten voor het MBO die aansluiten bij de methoden voor Loopbaan en Burgerschap. Om aan te sluiten bij de actualiteit bieden wij bij onze methode verdiepende PlusModules die aansluiten bij een van de vier dimensies van burgerschap.

 

plusboekje_Grenzeloos

PlusModule Mij een zorg!

Deze PlusModule is een verdieping op de Vitale dimensie van ‘De Maatschappij dat ben JIJ’. Doelstelling van deze module is om jongeren te stimuleren om zelf en met anderen na te denken over hun zorgverzekering. Per 1 januari kan iedereen weer een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Het aanbod van zorgverzekeraars is weer reuze: verschillende pakketten, prijzen en dekkingen van verschillende onderdelen. Studenten baseren hun keuze vaak slechts op de kosten van een bepaalde verzekering. Deze module geeft inzicht in hoe het Nederlandse zorgstelsel werkt, wat verschillen zijn tussen de basis- en aanvullende verzekering en hoe het zit met je eigen risico. Wil jij jouw studenten goed voorbereiden op hun keuze? Bestel dan kosteloos deze PlusModule!

Meld je nu aan

 

plusboekje_Grenzeloos

PlusModule Grenzeloos

Deze PlusModule is een verdieping op de Politiek-Juridische dimensie van ‘De Maatschappij dat ben JIJ’. Doelstelling van deze module is om jongeren te stimuleren om zelf en met anderen na te denken over de situatie van vluchtelingen en daar een gefundeerde mening over te vormen. De vluchtelingen problematiek is een actueel onderwerp waar de media dagelijks aandacht aan besteed. Veel jongeren baseren hun mening op hetgeen zij zien in de media, maar zijn niet bekend met de feiten. Door hen juist te infomeren en in gesprek met elkaar, zorgt dit voor kennisverbreding.

Meld je nu aan

 

Schuldbewust

PlusModule Schuldbewust

Help schulden onder jongeren te voorkomen en meld je nu aan voor het gratis module ‘Schuldbewust’. Deze PlusModule is een verdieping op de Economische dimensie van ‘De Maatschappij dat ben JIJ’. Het doel van de module is om jongeren op te leiden tot bewuste en betrokken burgers die zelfredzaam zijn en verantwoorde keuzes kunnen maken t.a.v. hun financiën. Het lesmateriaal bij ‘Schuldbewust’ is direct beschikbaar en bestaat uit een werkboekje en een digitale leeromgeving.

Meld je nu aan

 

plusboekje_Radicaal

PlusModule Radicaal ideaal

Deze les heeft een koppeling met de methode ‘De maatschappij dat ben JIJ’ voor de Sociaal-Maatschappelijke dimensie. In deze module staat met name het gevoel en het gesprek over gelijkheid centraal. Zijn we allemaal gelijk? Voel je dit ook zo? Zo ja, hoe komt dit? Doel is om jongeren bewust te maken dat je dit gevoel kan uiten in de samenleving, maar binnen bepaalde grenzen. Het gaat over idealen hebben, hoe ver je gaat voor je idealen en wanneer er een keerpunt is en waarom.

Meld je nu aan