Topmenu

PlusModule Mij een zorg!

Codename Future heeft in samenwerking met Zilveren Kruis lessen ontwikkeld om het gesprek aan te gaan over zorgverzekeringen, vergoedingen, premies en toeslagen. Studenten krijgen kennis aangereikt over hoe het Nederlandse zorgstelsel werkt, wat er gebeurt als je niet verzekerd bent of bijvoorbeeld een te hoog eigen risico instelt. De studenten denken kritisch na over welke onderdelen zij terug zouden willen zien in hun eigen zorgverzekering. Mij een zorg! bestaat uit 2 lessen en een werkboekje.
Bij de lessen staat centraal:
• Les 1 Zorg voor zekerheid
Deze les opent het gesprek over zorgverzekeringen. Hoe werkt het Nederlandse zorgstelsel eigenlijk? Het komt geregeld voor dat jongeren niet precies weten waar ze wel/niet voor verzekerd zijn. Ook wordt ingegaan op wat verzekeren kost. Tot slot leren de studenten over de verschillende onderdelen van zorgverzekeringen: de basisverzekering, aanvullende verzekering, tandartsverzekering en eigen risico.

• Les 2 Zorgeloos
Bij deze les wordt ingegaan op verschillende case studies. Wat gebeurt er als je je helemaal niet verzekert? Wat gebeurt er als je een heel hoog eigen risico afsluit? En wat is het gevolg als je niet betaalt voor je zorgverzekering? De studenten kiezen één case en werken deze uit. Ook het wisselen van zorgverzekering wordt aangehaald.

Wat kun je verwachten?

  • Een verdiepende module over het onderwerp zorgverzerkingen
  • Sluit aan bij de Vitale dimensie ‘De maatschappij dat ben JIJ’, maar is ook los in te zetten en te ervaren.
  • Digibord lessen en een bijpassend werkboekje (€ 6,95 verzendkosten)
  • Uitgebreide handleiding voor de docent
  • Direct beschikbaar

2015-04-23-nieuwe-logo-zilveren-kruis-1

 
Meld je aan voor de gratis PlusModule ‘Mij een zorg!’:
E-mail adres:
Voornaam:
Naam:
School:
Locatie:
Opleiding:
Telefoonnummer:
Straat:
Postcode:
Plaats: