Topmenu

Nederlands in het mbo – Taal van je leven

Nederlands in het mbo – Taal van je leven

Digitaal lesmateriaal - mbo - burgerschap -

Op zoek naar een methode Nederlands voor het mbo, die net even anders is dan de rest? Docenten in het mbo hebben ons vaak de vraag gesteld of wij een motiverende methode Nederlands kunnen ontwikkelen. Eentje die studenten laat erváren waarom Nederlands belangrijk is voor hun persoonlijke ontwikkeling, in hun beroep en het dagelijks leven. Daar maken wij werk van met onze digitale, modulaire methode Nederlands die taalniveaus combineert, Taal van je leven.

  • Thematisch;
  • Aandacht voor woordenschat;
  • Taalportfolio.

“De link met de (beroeps)praktijk is steeds zo duidelijk, dat is echt een meerwaarde.” – docent MBO College Almere.

Taal van je leven: Nederlands is weer betekenisvol en relevant voor studenten!

Onze methodiek zorgt voor relevantie, interactie en betekenis voor de studenten door een aantal specifieke kenmerken:

  • Thematisch: door thema’s te kiezen die aansluiten op de beroepscontext en belevingswereld, wordt het vak weer relevant voor de student.
  • Woordenschat: door het klassengesprek ontstaat interactie met elkaar en er wordt extra aandacht besteed aan de woordenschat door gemaakte oefeningen te bespreken.
  • Taalportfolio: studenten passen de taaldomeinen toe door middel van een creatieve verwerkingsopdracht. Deze wordt in een taalportfolio opgenomen en beoordeeld met een rubric.

“Goede lessen met opdrachten die wij kunnen DOEN i.p.v. alleen luisteren. Daardoor leer ik ook meer en blijf ik meer onthouden.” – Student ROC Mondriaan

Bekijk hier onze methodiek!

Nederlands in het mbo

Nederlands in het mbo

Taal van je leven

ISBN 978-94-92620-47-7

€30,00

“Wat een originele manier van werken. En mijn studenten worden ook nog eens goed voorbereid op het examen.”- docent ROC Rivor

Digitale, thematische methode die taalniveaus combineert

Proefdraaien?

Benieuwd naar onze methode? En wil je wel proefdraaien? Meld je dan aan voor onze pilot! Zo kun je meteen ervaren of deze methode iets voor jou en jouw studenten is.

Hulp nodig?

Wij denken graag met je mee tijdens een (telefonische) afspraak en helpen jou verder op basis van jouw wensen.