Topmenu

Nibud

Nibud Scholieren Geldonderzoek

Het Nibud doet sinds 1984 elke twee jaar onderzoek naar de inkomsten, uitgaven, het spaar- en leengedrag van scholieren en hun houding ten aanzien van geld. In 2010-2011 heeft een recordaantal van 10.000 scholieren aan het onderzoek meegedaan.

Voor het Nibud is het zeer waardevol dat zo veel mogelijk jongeren meedoen om een gedegen onderzoek uit te voeren dat goed inzicht geeft in hoe jongeren met geld om gaan. Hiermee kan het Nibud de voorlichting over en voor jongeren over geldzaken verder actualiseren en verbeteren.

Doe mee!
Wilt u uw leerlingen bewuster maken van hun eigen geldgedrag? Doe met uw klassen mee aan het scholierenonderzoek, en laat uw leerlingen de vragenlijst invullen!

Door het invullen van de vragenlijst staan jongeren stil bij hun eigen geldgedrag; het maakt hen bewust hoe ze met geld omgaan. De deelnemende leerlingen maken bovendien kans op een fashioncheque van € 100,-.

U kunt het invullen van de vragenlijst als huiswerkopdracht meegeven, zet de link naar de vragenlijst op de ELO of organiseer een ‘geldles’. Bij de vragenlijst is ook een lesopdracht beschikbaar, die u kunt gebruiken in uw les.

Voor wie?
Voor alle leerlingen in het voortgezet onderwijs, van vmbo t/m vwo, van klas 1 t/m 6.

Hoeveel tijd kost het?
Het invullen van de vragenlijst kost ongeveer 15 minuten.

Vragen?
De uitkomsten van het onderzoek worden in het voorjaar van 2013 bekend gemaakt. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Anna van der Schors via scholierenonderzoek@nibud.nl of 030-2391384.