Topmenu

Help Ik heb Geld web

Nieuw in de App Store ‘Help, geld!’

Tijdens de Week van het Geld lanceerde de Nederlandse Vereniging van Banken, in het kader van financiële educatie, de app ‘Help!  Geld’. Deze app is nu ook gratis verkrijgbaar in de Apple App Store.

‘Help! Geld’ is een gratis applicatie voor zowel de docent als ouders om een gesprek aan te gaan met kinderen over sparen, zakgeld, lenen, klusjes doen en het veilig omgaan met geld.

De app is heel geschikt voor gebruik in het onderwijs. Met een speciale begeleidende website voor het digibord kunnen docenten dieper op het thema ingaan. Omdat de keuzes van de leerlingen worden vergeleken met landelijke gegevens, krijgen ze een goed inzicht hoe ze zelf omgaan met geldzaken.

De Nederlandse banken vinden het belangrijk dat kinderen al vroeg leren omgaan met geld. Door kinderen al jong financieel bewust te maken, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Naast de ontwikkeling van de App hebben de gezamenlijke Nederlandse banken ook een lespakket ontwikkeld voor het voortgezet onderwijs ‘Ik en geld’.

Ook hebben de banken dit jaar voor de derde maal meegedaan aan de Week van het Geld. Tijdens deze week gaven bankmedewerkers gastlessen met behulp van de ‘Cash Quiz’ aan meer dan 100.000 kinderen.