Ben jij docent op het voortgezet onderwijs? Hebben jouw leerlingen, ondanks gastlessen en projecten, behoefte aan meer actualiteiten in de (vak)lessen en kennis van onderwerpen die nu spelen in de samenleving? Geef je al een invulling aan burgerschapsvorming, maar mist er samenhang in het curriculum of ziet nog niet iedereen het belang van een plek van Burgerschap in het onderwijs en de opbrengst hiervan voor de leerlingen?

Op dit moment zijn wij, Codename Future, bezig met het realiseren van een aanbod voor het voortgezet onderwijs dat aansluit bij de wettelijke burgerschaps- én digitale geletterdheid opdracht.

Burgerschap in het voortgezet onderwijs: maak kennis met Skill your future

Je leert op school niet alleen voor een goed rapport, in de 21ste eeuw wordt ook gevraagd om competenties, skills. Skills waardoor je weet om te gaan met (social) media, met geld, met je gezondheid, waardes, talenten, groepsdruk en samenleven in de maatschappij. Die skills, die verwerken wij in een thematisch, modulair aanbod, speciaal voor het voortgezet onderwijs: Skill your future.

“Thema’s uit de belevingswereld van jongeren. Stimuleert het gesprek in de klas. Lessen met insteek vanuit Burgerschap.”

Een tipje van de sluier? Je kunt denken aan lessen over social skills en persoonlijke groei, maar óók aan lessen over actuele, maatschappelijke gebeurtenissen. Omgaan met geld: hoe doe je dat? Of media skills: wat zijn de gevaren van social media en hoe ga je hiermee om? Onze methodiek zorgt voor relevantie, interactie én betekenis voor de leerlingen en de docent.

Skill your future, de pilot

Wij willen toetsen en ervaren of dit nieuwe aanbod is wat docenten en leerlingen zoeken. En daar kunnen jij en jouw leerlingen ons bij helpen! Ben jij benieuwd naar Skill your future? En wil jij graag meedenken? Doe dan mee met onze pilot in de periode februari – april 2023!

Pilot doelgroep: vmbo k, gl/tl/ mavo, havo – onderbouw, een of meerdere klassen
Docent: mentor en een of meerdere vakdocenten
Periode: februari, maart, april
Kosten deelname: kosteloos

Samen zorgen wij ervoor dat er een aanbod wordt neergezet dat voldoet aan de eisen van docent én leerling.