Topmenu

Ondernemer-van-je-eigen-leven-300x300

Ondernemende houding

Waarom is Ondernemend Gedrag zo belangrijk?

Een ondernemende houding van werknemers en zzp’ers helpt een organisatie om vernieuwend te zijn.

Ook bij het invullen van vacatures speelt het tegenwoordig een belangrijke rol. Het is een van de belangrijkste selectiecriteria. Ook blijkt uit onderzoek dat het een belangrijke succesfactor is voor de carrière van een werknemer.

De maatschappij vraagt om jongeren met een ondernemende mentaliteit. Dat wil zeggen: jongeren die initiatief nemen, kansen zien en die grijpen. Jongeren die voor zichzelf opkomen en hun eigen zaken regelen. Jongeren die doelen stellen en ergens voor durven gaan. Ondernemend gedrag gaat over woorden als: verantwoordelijkheid, omgevingssensitiviteit, zelfstandigheid, initiatiefrijk, verbeteringsgericht, creativiteit, zelfreflectie, een lerende houding en een hands-on-mentaliteit: wat kan ik veranderen en aanpakken?

Ondernemend gedrag betekent ook kansen benutten. Kansen die waarde geven aan je omgeving en aan jezelf. Bij je omgeving kun je denken aan klanten. Maar ook aan de mensen die betrokken zijn bij jouw bedrijf. En bij waarde geven denk je misschien meteen aan geld. Maar het is meer dan geld alleen. Het kan ook voldoening betekenen. Of dingen doen die je echt leuk vindt. Deze ondernemerszin heb je nodig om je eigen leven vorm te geven.

Wat wordt er van werknemers verwacht?

De vraag naar ondernemende medewerkers wordt steeds groter. Er is behoefte aan personeel met doorzettingsvermogen. Personeel dat risico’s durft te nemen, iets wil bereiken en durft te veranderen. Want in de komende twintig jaar zal mogelijk 47% van de banen verdwijnen door automatisering. En van de beroepen die blijven bestaan, zal de inhoud veelal veranderen.

Wat moet een verkoper of retailer kunnen, als je denkt aan online winkelen en opkomende webshops? Hoe ga je om met de technologie in de zorg? Hoe gebruik je social media in het beroep van beveiliger of politieagent? In de samenleving speelt digitalisering een grote rol. Technologie speelt nu al een grote rol in het werk en in de samenleving. In de toekomst zal deze rol nóg groter zijn. Het is belangrijk dat jongeren zich voorbereiden op deze toekomst. Daar heb je tegenwoordig meer voor nodig dan twintig jaar geleden. Ondernemend gedrag kun je leren. Met bijvoorbeeld onze methode Ondernemend gedrag in je loopbaan waarmee je ondernemende vaardigheden kunt ontwikkelen en oefenen.

Methode Ondernemend gedrag in je loopbaan biedt:

  • Kant en klaren lessen voor het keuzedeel Ondernemend gedrag.
  • Jongeren worden uitgedaagd om hun grenzen te verleggen en een ondernemende mentaliteit te ontwikkelen
  • Er is een koppeling met de praktijk maken door middel van challenges
  • Ondernemend Gedrag is het meest gekozen keuzedeel in het mbo!
  • Volledige invulling voor keuzedeel Ondernemend gedrag
  • Inclusief gratis training voor docenten en ondersteunende helpdesk

Wil je Ondernemend Gedrag in je loopbaan inzien? Vraag dan nu gratis jouw inkijkmateriaal aan

, , ,