Topmenu

Online les op afstand

Onderwijs op afstand met onze online lessen

Goed nieuws voor álle mbo-docenten: onze eerste kosteloze online les op afstand is nu beschikbaar! Wat we daarmee bedoelen? Een complete online les die op afstand kan worden gevolgd. Gewoon, vanuit huis.

De opstart en begeleiding van de les hebben wij voor je opgenomen in een video. We laten de studenten een filmpje kijken, geven ze tips en stellen hen vragen. Daarna worden de studenten aan het werk gezet met de thuisopdracht. Je hoeft dus niets voor te bereiden voor de les! En jouw studenten kunnen de komende weken gericht aan de slag!

Heb jij zelf nog een goed idee voor een online les?
Heb jij nog een goed idee voor een online les voor Loopbaan of Burgerschap? Laat het ons weten! Mail je idee nu snel naar info@codenamefuture.nl, en wie weet zie jij jouw les binnenkort wel voorbijkomen!


Inhoud

Online les: ‘Verantwoordelijk zijn’ en ‘Initiatief nemen’ tijdens de coronacrisis

Deze les op afstand gaat over Ondernemend gedrag tijdens de crisis die ons nu allemaal bezighoudt: de coronacrisis. De studenten gaan aan de slag met de vaardigheden ‘Verantwoordelijk zijn’ en ‘Initiatief nemen’ uit onze methode Ondernemend gedrag in je loopbaan.

De ultieme test is de challenge: de praktijkopdracht waarin studenten zich bezighouden met vrijwilligerswerk tijdens de coronacrisis. Wat voor vrijwilligerswerk kunnen zij nu doen? En waar zouden zij zich voor in willen zetten? Zo kunnen zij corona-proof als vrijwilliger aan het werk. En daar is nu veel behoefte aan!

Bekijk videoles Download werkbladen

Online les: ‘Samenwerken en netwerken’ tijdens de coronacrisis

Deze les uit Ondernemend gedrag in je loopbaan gaat over ‘Samenwerken en Netwerken’. Samenwerken en netwerken tijdens de coronacrisis in het bijzonder. Hoe doe je dat in deze gekke tijd? Welke goede samenwerkingen ontstaan er allemaal tijdens de coronacrisis?

We bespreken een voorbeeld van Wesley Sneijder en onderzoeken of je in vijf stappen met  DJ Armin van Buuren contact zou kunnen leggen door gebruik te maken van jouw netwerk en die van anderen. De eindopdracht? Een online bijeenkomst organiseren met medestudenten en/of de stage-/werkplek!

Bekijk videoles Download werkbladen

Online les: 75 jaar vrijheid

Dit is een belangrijk jaar voor Nederland. Wij vieren dit jaar namelijk dat Nederland 75 jaar geleden is bevrijd. Wat betekent vrijheid voor jouw studenten? Hoe zat het met vrijheid en identiteit in de Tweede Wereldoorlog? En hoe vrij is Nederland eigenlijk ten opzichte van andere landen? Kom erachter tijdens onze les!

Tijdens deze gevarieerde les maak jij de thema’s vrijheid en identiteit bespreekbaar. Dit doe jij met behulp van verschillende video’s, theorie én stellingen. De opdrachten? Die zijn gecombineerd met het vak Nederlands! Studenten gaan aan de slag met lees-, kijk- en schrijfopdrachten. In de schrijfopdracht formuleren studenten hun mening over het thema vrijheid: wat betekent vrijheid nu voor hen?

Benieuwd naar deze online les? Neem dan contact op met je relatiemanager, of vraag deze les bij ons aan!

Vraag les aan

Online les: ‘Mijn leefstijl tijdens de coronacrisis’

De coronacrisis verandert ons dagelijks leven. Jouw studenten gaan niet meer naar school en volgen lessen vanuit huis. Deze veranderingen hebben ook invloed op hoe zij zich voelen. Fysiek én mentaal. Welke effecten hebben de maatregelen tegen de coronacrisis nu eigenlijk op hun leven? En hoe kunnen zij tóch gezond en gelukkig blijven tijdens deze crisis? Dát gaan jouw studenten onderzoeken tijdens deze les Burgerschap!

Bekijk videoles Download werkbladen

Online les: ‘Geld moet rollen, of toch niet?’

Deze les gaat helemaal over geld. Een les die op de economische dimensie van Burgerschap aansluit. Een les die jouw studenten laat nadenken over hun uitgavenpatroon. Moet geld rollen, of juist niet?

In deze nieuwe online les kijken studenten naar hun financiële situatie. Hoe gaan zij met geld om? Maakt geld gelukkig? Wat zouden zij doen met een miljoen? Ook kijken zij naar de invloed van corona. Zijn hun uitgaven anders tijdens corona? En, failliet gaan. Hoe heftig is dat?

Bekijk video Download werkbladen