Topmenu

Partners plaatje 300x300

Partners

De missie van Codename Future is: ‘Jongeren voorbereiden op hun actieve rol in de samenleving’. Dat is precies wat een Sociale Enterprise wil doen; kiezen voor maatschappelijke waarde en impact. Maar niet alleen wij hebben deze missie. Veel bedrijven en instellingen richten zich steeds meer op die samenleving en die jongeren. Daarom bundelen wij onze krachten met partners! 

Codename Future is een Social enterprise

In de eenentwintigste eeuw wordt gevraagd om werknemersvaardigheden, vakcompetenties, en sociale zelfredzame burgers met een goed beeld van hun rol in de huidige en toekomstige samenleving. Belangrijk is dat de huidige jongeren zich ontwikkelen tot zelfredzame burgers. Scholen zijn een belangrijk trefpunt van allerlei verschillende groepen jongeren. Het is de plek waar jongeren voor een langere tijd worden begeleid naar hun toekomst.

Een Social Enterprise gaat op zoek naar oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Met onze Loopbaan en Burgerschapsmethode voor het mbo maken we complexe en uiteenlopende thema’s bespreekbaar. Om aan te sluiten bij de actualiteit hebben wij interactief en betekenisvol lesmateriaal rondom actuele maatschappelijke thema’s in de vorm van PlusModules. Deze PlusModules sluiten ook aan bij een van de vier dimensies van de Burgerschap. Omdat jongeren bij ons centraal staan, werken wij veel samen met docenten en studenten voor onze methodes. Co-creatie noemen wij dat.partners

Partners

Maar wist je dat wij ook veel samenwerken met bedrijven of instellingen? Hierboven zie je onze partners voor het mbo en voortgezet onderwijs. Niet alleen wij vinden het belangrijk om jongeren te vormen tot sociale zelfredzame burgers. Dat vinden onze partners ook belangrijk! De kracht van Co-Creatie zit hem in ‘samen doen’. Zo kunnen wij onze expertise bundelen met die van onze partners, om zo tot een waardevol product te komen. Vaak hebben wij samen met onze partners een maatschappelijk thema dat wij onder de aandacht willen brengen. Elk van onze partners is dus verbonden aan een bepaald thema.

Waar moeten we dan aan denken als wij het hebben over thema’s? Nou, aan een heel breed scala! Hieronder een aantal thema’s uitgelicht waar wij verdiepend lesmateriaal voor hebben ontwikkeld:

Mediawijsheid en digitale weerbaarheid
Met de opkomst van internet en daarmee sociale media is ook de vrijheid om dingen online te delen toegenomen. Daarom is het belangrijk dat we stilstaan bij ‘Online Burgerschap’ ofwel digitale weerbaarheid. Een relatief nieuw begrip, die vooral voor jongeren van nu van belang is, omdat zij veel tijd spenderen op sociale media. De PlusModule Echt Nep maakt jongeren bewust van onderwerpen zoals nepnieuws, filterbubble en haatzaaien.

Kritisch denken
In samenwerking met het museum Boijmans van Beuningen hebben wij een lesprogramma ontwikkeld om kritisch te leren kijken naar kunst om zo kritische denkvaardigheden te stimuleren. Van KIJKEN naar ZIEN bestaat uit een voorbereidende les en een museumbezoek in vier verschillende musea in Nederland. Meer informatie over van KIJKEN naar ZIEN

Brandveiligheid
Brand kan iedereen overkomen en kan overal uitbreken. Frituren of het opladen van je telefoon kunnen een oorzaak van een brand zijn. Wanneer een brand ontstaat, kan deze zich razendsnel ontwikkelen. De gevolgen daarvan kunnen ernstig zijn. Een belangrijke reden om aandacht te hebben voor brandveiligheid. In samenwerking met de Brandweer hebben wij de PlusModule Uit de brand! ontwikkeld om mbo-jongeren bewust te maken van de gevaren en risico’s van brand.

Financiële educatie
Een belangrijk thema waar wij ons al jarenlang mee bezig houden is Financiële educatie. Al vijf jaar draait op het Voortgezet Onderwijs de lessenserie Ik & Geld. Deze hebben wij in opdracht van en in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) ontwikkeld. Ook voor het MBO hebben wij een lespakket ontwikkeld in de vorm van de PlusModule Snel Verdiend. Want mbo’ers worden eerder geacht financieel zelfstandig te zijn dan hun leeftijdsgenoten.

Naast deze thema’s en bijbehorende PlusModules, bieden we nog andere thema’s en bijbehorende plusmodules aan.

Benieuwd welke projecten wij allemaal aanbieden voor het voortgezet onderwijs? Kijk dan op deze pagina.

Belangrijke ervaringen die hieruit voortgekomen zijn is dat wij samen met onze partners geloven in ons doel en wij een hoop jongeren bereiken. En dat doen wij al jaren met veel plezier!

Wil jij ook met ons samenwerken en een nieuwe partner worden? Schroom dan niet en stuur een mail naar: laura@codenamefuture.nl

, , , , , , , , , , , , , , , ,