Topmenu

VO projecten

Projecten voortgezet onderwijs

Ik & Geld

In samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) hebben wij een lessenserie ontwikkeld over financiële educatie. Het lespakket Ik & Geld is geheel kosteloos te gebruiken door scholen van het voortgezet onderwijs.

Ik & Geld besteedt op een vernieuwende manier aandacht aan het goed leren omgaan met geld. Het betreft vijf interactieve lessen van circa 50 minuten. De lessen kunnen los van elkaar ingezet worden en sluiten aan bij de de lesstof leerjaar 2 en 3 (VO).

Ik & Geld - lespakket financiële educatie
Op de vlucht!

Op de vlucht!

In dit lespakket worden leerlingen uitgedaagd om na te denken over vluchtelingen. Wanneer is iemand een vluchteling? Hoe is het voor een vluchteling om naar Nederland te komen? Je hoort er veel over in het nieuws, maar klopt dit beeld uit de media wel? Hier gaan leerlingen over nadenken.

Dit vernieuwde lespakket is ontwikkeld in samenwerking met VluchtelingenWerk Nederland en het is geheel kosteloos te verkrijgen. Op de vlucht is in drie versies beschikbaar: voor vmbo, havo/vwo (bovenbouw) en havo/vwo (onderbouw). Iedere versies bestaat uit drie interactieve (online) lessen van circa 50 minuten.

Kritisch Online

De online wereld en sociale media zijn steeds belangrijker voor jongeren. In het lespakket gaan leerlingen aan de slag met het ontwikkelen van mediawijsheid, digitale burgerschapsvaardigheden en kritische denkvaardigheden. De lessen zijn bedoeld om de veerkracht van jongeren op sociale media te vergroten. Zo leren ze nepnieuws te herkennen, kritisch te zijn naar bronnen en reflecteren ze op hun eigen online gedrag.

Kritisch Online is beschikbaar in drie verschillende versies: vmbo basis/kader, vmbo gl/tl en havo/vwo. Ieder van deze versies bevat twee interactieve lessen van circa 60 minuten. Het lespakket is ontwikkeld in samenwerking met het Ministerie van Justitie en Veiligheid en geheel kosteloos te verkrijgen.

Kritisch online