Topmenu

VO projecten

Projecten voortgezet onderwijs

Ik & Geld

In samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) hebben wij een lessenserie ontwikkeld over financiële educatie. Het lespakket Ik & Geld is geheel kosteloos te gebruiken door scholen van het voortgezet onderwijs.

Ik & Geld besteedt op een vernieuwende manier aandacht aan het goed leren omgaan met geld. Het betreft vijf interactieve lessen van circa 50 minuten. De lessen kunnen los van elkaar ingezet worden en sluiten aan bij de de lesstof leerjaar 2 en 3 (VO).

Ik & Geld

Nieuw 2019: Op de vlucht!

In dit lespakket worden leerlingen uitgedaagd om na te denken over vluchtelingen. Wanneer is iemand een vluchteling? Hoe is het voor een vluchteling om naar Nederland te komen? Je hoort er veel over in het nieuws, maar klopt dit beeld uit de media wel? Hier gaan leerlingen over nadenken.

Dit vernieuwde lespakket is ontwikkeld in samenwerking met VluchtelingenWerk Nederland en het is geheel kosteloos te verkrijgen. Op de vlucht is in drie versies beschikbaar: voor vmbo, havo/vwo (bovenbouw) en havo/vwo (onderbouw). Iedere versies bestaat uit drie interactieve (online) lessen van circa 50 minuten.

Lesmateriaal nepnieuws

Lesmateriaal over nepnieuws, mediawijsheid en kritische denkvaardigheden. Dit lesmateriaal voor het voortgezet onderwijs zal beschikbaar zijn vanaf september 2019.
Wil jij meedoen met een pilot? Mail je gegevens en meld je aan.

Je kunt je alvast aanmelden voor het lesmateriaal.