Topmenu

Projecten

Verdiepende projecten

Er zijn verschillende Codename Future projecten beschikbaar voor het mbo en het voortgezet onderwijs.

Samen staan we sterker, dat is waar wij in geloven! Daarom bundelen wij graag de krachten met partners die ook impact willen creëren in het leven van jongeren. Wij geloven dat iedereen zijn unieke talenten heeft. Het combineren van onze expertise met specialistische kennis van bedrijven over een onderwerp resulteert in lesmethoden die aansluiten bij de jongeren.

Projecten VO

PlusModules

Met onze methodeverdiepende PlusModules sluiten we aan op de actualiteit. Plusmodules bestaan uit 2 á 3 lessen van ongeveer 45 minuten. Ze passen perfect bij De maatschappij dat ben JIJ, maar zijn ook los in te zetten. Kant en klare lessen dus die actuele thema’s aanpakken op een doordachte en interactieve manier. Ze zijn gratis, je betaalt alleen de verzendkosten.

Tip: bestel onze Plusmodules en ervaar meteen het gebruiksgemak en de uitdagende lesvormen die kenmerkend zijn voor onze werkwijze!

PlusModules Actualiteiten

Elke dag gebeuren er dingen in de wereld die tijdens de burgerschapsles besproken kunnen worden. In samenwerking met partners maken wij lesmateriaal over bepaalde thema’s die actueel zijn. Zie hieronder de selectie van PlusModules over acualiteiten:

PlusModule Grenzeloos

PlusModule Grenzeloos snijdt de immer actuele vluchtelingenproblematiek aan. Jongeren op het mbo hebben een uitgesproken mening over vluchtelingen. Maar klopt hun beeld wel? Met deze PlusModule stimuleren wejongeren stimuleren om na te denken, met elkaar in gesprek te gaan en een gefundeerde mening te vormen over de situatie van vluchtelingen.

PlusModule Grenzeloos bestaat uit 3 lessen en een werkboekje

PlusModule Radicaal Ideaal

In  PlusModule Radicaal ideaal staat het thema gelijkheid centraal. Het gaat over het hebben van idealen, hoe ver je gaat voor je idealen,wanneer er een keerpunt is en waarom. Doel is om jongeren ervan bewust te maken dat je idealen mag uiten, maar daarbij wel binnen bepaalde grenzen moet blijven.

PlusModule Radicaal ideaal bestaat uit 2 lessen en een werkboekje

PlusModules Financiële Educatie

Financiële educatie op het mbo is belangrijk, omdat deze jongeren geacht worden eerder financieel zelfstandig te zijn dan hun leeftijdsgenoten.

Om zeker te zijn van een langdurig effect is het herhaaldelijk terug laten komen van dit thema van belang. Aandacht voor financiële educatie op meerdere momenten zorgt voor betere beklijving. Dat is belangrijk, want zo ontwikkelen zij zich tot bewuste jongeren die zelfredzaam zijn en verantwoorde keuzes kunnen maken rondom hun financiën.

Daarom biedt Codename drie verschillende modules aan die op verschillende vlakken aandacht besteden in het leren omgaan met geld:

PlusModule Snel Verdiend

PlusModule Snel verdiend leert jongeren omgaan met geld en hun financiële verantwoordelijkheden en stimuleert hen om een financieel plan te maken. Hiermee zijn zij zelfredzaam en komen zij minder vaak financiële problemen. Niet alleen kennis, maar vooral ook de houding en bewustwording rondom geld zijn hierbij belangrijk. In de lessen leren jongeren op welke manier zij aan inkomsten kunnen komen en hoe ze op een slimme en veilige manier geld kunnen uitgeven. Dit lesmateriaal is ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Banken.

PlusModule Snel Verdiend bestaat uit 3 lessen en een werkboekje

PlusModule Schuldbewust

Met de PlusModule Schuldbewust leren jongeren de valkuilen en gevaren van schulden. En als je eenmaal schulden hebt, hoe kom je uit de schulden en wat heb je daar voor nodig? Studenten gaan praktisch aan de slag met een voorbeeld student die schulden heeft en krijgen hierdoor een goed beeld van de consequenties van schulden. Ook ervaren jongeren wat het op orde houden van je financiën inhoudt en hoe je omgaat met veranderende leefomstandigheden. Dit lesmateriaal is mogelijk gemaakt door de Rabobank Foundation.

PlusModule Schuldbewust bestaat uit 2 lessen en een (interactief) werkblad.

Schuldbewust is een eerdere uitgave van Codename Future met toen een beperkte oplage. Vanwege het succes van deze plusmodule bieden wij dit jaar deze module weer aan.

PlusModule Online Schulden

De PlusModule Online Schulden leert jongeren omgaan met geld en maakt hen bewust van hun online uitgaven en financiën.

In de lessen onderzoeken jongeren onder andere wat de voor- en nadelen zijn van online shoppen en de betaalmethoden. We kunnen namelijk 24/7 spullen kopen, maar dat leidt soms ook tot schulden bij jongeren. Steeds meer wordt alles digitaal, zo ook de rekeningen en financiën. Maar hoe houd je het overzicht, wat gebeurd er als je dit verliest en wat moet je doen als je dan toch schulden hebt? Daar gaan de jongeren naar kijken. Dit lesmateriaal is mogelijk gemaakt door Fonds 21.

PlusModule Online Schulden bestaat uit 2 lessen en een (interactief) werkblad

PlusModules:

  • 2 á 3 lessen van elk ongeveer 45 minuten
  • Actuele en verdiepende thema’s
  • Sluiten naadloos aan op De maatschappij dat ben JIJ
  • Kunnen ook los van onze methoden gebruikt worden
  • Inclusief uitgebreide handleiding voor de docent
  • Inclusief begeleidende digibordlessen in de online omgeving: Teacher’s Tool
  • Te bestellen per klassenset van 25 werkboekjes of per 80 werkboekjes of online werkbladen (alleen voor sommige)
  • Helemaal gratis, wij brengen alleen de verzendkosten van € 6,95 in rekening