‘Je hebt een tijdelijk contract voor een jaar. Je werkgever geeft een week voor het aflopen van je contract aan dat het contract niet verlengd wordt. Mag dit? En wat doe jij?’.  Studenten van Curio Knipplein in Roosendaal werden donderdag 20 februari met deze vraag geconfronteerd. Weten zij hoe zij met bepaalde situaties op het werk om moeten gaan?

Donderdag 20 februari vond de grote lancering van Sterk aan het werk! plaats, het nieuwe mbo-lesprogramma van uitgeverij Codename Future en de FNV. Het doel van dit lesprogramma: jongeren meer inzicht, vaardigheden en verantwoordelijkheid binnen hun werkzame leven te geven. Maar liefst 90 studenten van de opleidingen Economie en Ondernemen van Curio maakten deze dag kennis met de rechten en plichten die zij hebben op het werk.

De studenten kregen in twee rondes les van gastdocenten van de FNV, een onderdeel van Sterk aan het werk!. De gastdocenten vertelden de studenten van alles over vakbonden en wat zij voor de studenten konden betekenen. Want wisten de studenten dit eigenlijk wel? Ook mochten de studenten al hun belangrijke, dringende vragen stellen. Het resultaat? Mooie, leerzame interactie tussen de studenten en de gastdocenten.

Voorzitter van de FNV, Han Busker, in gesprek met studenten van Curio

Al met al was deze dag een groot succes, waar ook voorzitter van de FNV, Han Busker, bij aanwezig was. Vanaf nu kunnen de studenten van Curio voortaan zeggen dat zij weten wat hun rechten en plichten op het werk zijn. Zij kunnen sterk aan het werk!

Wil je meer weten over het actuele lesmateriaal wat Codename Future maakt? Vraag het hier aan!

Wil je ook een gastles van de FNV? Vraag dan hier de PlusModule Sterk aan het Werk! aan.