Topmenu

lesbrief studiefinanciering

Studiefinanciering

Lesbrief studiefinanciering

Naast onze methoden voor Loopbaan en Burgerschap publiceren we meerdere keren per jaar lesbrieven. In de lesbrief wordt één thema behandelt en besproken in een les van ongeveer 40 minuten. Dit keer staat voor jou klaar: de lesbrief studiefinanciering.

Stufi, wat kun je ermee??

Deze lesbrief gaat over studiefinanciering. Het doel is dat mbo-studenten gaan nadenken over studiefinanciering, welke verantwoordelijkheden hierbij komen kijken en hoe ze verstandige keuzes kunnen maken. Er komen verschillende verhalen van jongeren aan bod die lenen bij DUO en hoeveel schuld zij hebben opgebouwd. Daarnaast wordt er stil gestaan bij de optie van geld lenen tijdens je studie en wat voor gevolgen dit bijvoorbeeld kan hebben bij het kopen van een huis.

De vraag die centraal staat is: Hoe wil ik mijn studiefinanciering inzetten?

De lesbrief staat klaar voor onze klanten in de Teacher’s Tool. Onder het product #trending en onder het kopje Digibordlessen kun je de lesbrief Studiefinanciering vinden. De handleiding van de lesbrief staat bij extra materialen onder het product actualiteitenrubriek #trending. Deze lesbrief kun je goed inzetten tijdens een burgerschapsles of tijdens SLB-uur, maar past ook goed als verdieping op de PlusModule Snel Verdiend.

Wil jij deze lesbrief gebruik in de les en heb je nog geen Teacher’s Tool account? Vraag een account aan voor de Teacher’s Tool

, , ,