Het is het gesprek van de dag: de oorlog tussen Oekraïne en Rusland. Een oorlog die ook jongeren bezighoudt. Wist je dat 80% van onze mbo-studenten zich zorgen maakt over deze oorlog? En dat zij vooral bang zijn dat de oorlog hierheen komt (32%) of dat er kernwapens gebruikt gaan worden (39%)? (deze resultaten komen van onze poll in de actualiteitsles #Oekraïne). Angst, dat is een gevoel dat nu bij veel jongeren toch om de hoek komt kijken. Maar hoe ga je daarmee om? En hoe maak je dit thema bespreekbaar als docent?

Webinar Esther van Breukelen: alles over angst, hoe je dit signaleert en hoe je dit bespreekbaar kunt maken!

Angst, een gevoel met een belangrijke functie: het zorgt voor je grenzen en het beschermt je tegen gevaar. In hoeverre ervaren jongeren angst met betrekking tot de oorlog tussen Rusland en Oekraïne? Hoe gaan zij om met angst? Maken zij dit bespreekbaar, zo ja met wie? Wat hebben zij nodig als zij deze angst voelen? Hoe kan iemand hen hierin helpen? Daarover gaan Esther van Breukelen en onze  Young Reporters met elkaar in gesprek.

Datum: 29 maart
Tijd: 15.30-16.30
Sprekers: Esther van Breukelen en de Young Reporters

Tijdens het webinar kun je natuurlijk ook jouw vragen stellen aan onze jongeren. Na afloop? Weet jij precies waar studenten op dit moment mee zitten, hoe je angst kunt signaleren én ontvang jij tips die jij direct op jouw studenten kunt toepassen!

Esther is creatief therapeut, rouwtherapeut en ademcoach bij haar eigen bedrijf ‘Liefde voor jou’. Daarnaast is zij trainer bij Wildgroei community. Zij houdt zich bezig met de impact van verlies en ingrijpende gebeurtenissen op de mens. Esthers innerlijke vuur laait op bij gesprekken over (zelf)liefde, persoonlijke doelen, het overwinnen van je angsten en het volgen van je hart.

Zien we jou de 29ste?
Kun jij handvatten gebruiken voor het gesprek met je studenten over thema’s als oorlog en angst? Meld je dan nu kosteloos aan voor dit webinar met Esther en onze Young Reporters. Zien we jou dan?

Aanmelden