De examenperiode komt er weer aan, een soms hele stressvolle periode voor studenten. Want, jeetje wat moeten ze ineens veel leren en voorbereiden! En dat in die korte tijd. En dan hebben ze ook nog ineens veel examens achter elkaar… Help, examenstress! Hoe kun je hier nou mee omgaan? En hoe kun jij als docent jouw studenten hierin begeleiden? Deze tips helpen je verder!

Tip 1: #Let’sTalk-video van jongerencoach Esther van Breukelen over stress en praktische tips om te kunnen ontspannen

Wat is stress eigenlijk? Wat gebeurt er in je lichaam als je stress hebt? En hoe kun je nou met die stress omgaan? Onze jongerencoach Esther van Breukelen deelt in haar nieuwe #Let’sTalk-video kennis én praktische tips om in het nu te leven en te kunnen ontspannen. Handig voor jouw studenten, maar natuurlijk ook voor jou als docent 😉 Die examenperiode is natuurlijk niet alleen stressvol voor studenten, dat snappen wij best.

Tip 2: Maak thema’s als stress en burn-out bespreekbaar met onze online modules!

Wij willen jongeren veerkrachtiger maken, hen helpen bij het leren omgaan met stress. Wist je bijvoorbeeld dat wij speciaal voor Nederlands, Burgerschap én Loopbaan verschillende modules hebben over dit thema, zoals: #Stress, #Help, ik houd het niet vol en #Opgebrand. Iets voor jou? Of juist voor je collega’s Nederlands, Loopbaan of Burgerschap? Neem een kijkje!