Topmenu

PlusModules

PlusModules

Met onze  methodeverdiepende PlusModules sluiten we aan op de actualiteit. Plusmodules bestaan uit 2 á 3 lessen van ongeveer 45 minuten. Ze passen perfect bij De Maatschappij dat ben JIJ, maar zijn ook los in te zetten. Kant en klare lessen dus die actuele thema’s aanpakken op een doordachte en interactieve manier. Ze zijn gratis en je kunt meteen aan de slag!

Tip: bestel onze Plusmodules en ervaar meteen het gebruiksgemak en de uitdagende lesvormen die kenmerkend zijn voor onze werkwijze!

Snel Verdiend

Snel verdiend leert jongeren omgaan met geld en hun financiële verantwoordelijkheden en stimuleert hen om een financieel plan te maken. Hiermee zijn zij zelfredzaam en komen zij minder vaak financiële problemen. Niet alleen kennis, maar vooral ook de houding en bewustwording rondom geld zijn hierbij belangrijk. In de lessen leren jongeren op welke manier zij aan inkomsten kunnen komen en hoe ze op een slimme en veilige manier geld kunnen uitgeven. Dit lesmateriaal is ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Banken.
PlusModule Snel Verdiend bestaat uit 3 lessen en een werkboekje.

plusboekje_Grenzeloos

Grenzeloos

PlusModule Grenzeloos snijdt de immer actuele vluchtelingenproblematiek aan. Jongeren op het mbo hebben een uitgesproken mening over vluchtelingen. Maar klopt hun beeld wel? Met deze PlusModule stimuleren we jongeren om na te denken, met elkaar in gesprek te gaan en een gefundeerde mening  te vormen over de situatie van vluchtelingen.
PlusModule Grenzeloos bestaat uit drie lessen en een werkboekje.

plusboekje_Radicaal

Radicaal ideaal

In de PlusModule Radicaal Ideaal staat het thema gelijkheidcentraal. Het gaat over het hebben van idealen, hoe ver je gaat voor je idealen,wanneer er een keerpunt is en waarom. Doel is om jongeren ervan bewust te maken dat je idealen mag uiten, maar daarbijwel binnen bepaalde grenzen moet blijven.
PlusModule Radicaal ideaal bestaat uit 2 lessen en een werkboekje.

PlusModules:

  • 2 á 3 lessen van elk ongeveer 45 minuten
  • Actuele en verdiepende thema’s
  • Sluiten naadloos aan op De maatschappij dat ben JIJ
  • Kunnen ook los van onze methoden gebruikt worden
  • Inclusief uitgebreide handleiding voor de docent
  • Inclusief begeleidende digibordlessen in de online omgeving: Teacher’s Tool
  • Te bestellen per klassenset van 25 werkboekjes of per 80 werkboekjes
  • Helemaal gratis, wij brengen alleen de verzendkosten van € 6,95 in rekening