Topmenu

PlusModules

PlusModules

Om aan te sluiten bij de actualiteit bieden wij bij onze methode verdiepende PlusModules die aansluiten bij een van de vier dimensies van burgerschap.

Snel Verdiend

Snel verdiend, als verdieping van de methode De maatschappij dat ben JIJ, leert jongeren omgaan met geld en hun financiële verantwoordelijkheden en stimuleert hen om een financieel plan te maken. Hiermee zijn zij zelfredzaam en komen zij minder vaak financiële problemen. Niet alleen kennis, maar vooral ook de houding en bewustwording rondom geld zijn hierbij belangrijk. In de lessen leren jongeren op welke manier zij aan inkomsten kunnen komen en hoe ze op een slimme en veilige manier geld kunnen uitgeven. Dit lesmateriaal is ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Banken.
Snel Verdiend bestaat uit drie lessen en een werkboekje.

plusboekje_Radicaal

Radicaal ideaal

In deze module staat met name het gevoel en het gesprek over gelijkheid centraal. Het gaat over idealen hebben, hoe ver je gaat voor je idealen en wanneer er een keerpunt is en waarom. Doel is om jongeren bewust te maken dat je dit gevoel kan uiten in de samenleving, maar binnen bepaalde grenzen. Deze PlusModule is een verdieping op de Sociaal Maatschappelijke dimensie van ‘De Maatschappij dat ben JIJ’. Meld je nu aan voor deze gratis PlusModule en ervaar het gebruiksgemak en de uitdagende lesvormen zoals ook opgenomen in de ‘Maatschappij dat ben JIJ’.
Radicaal ideaal bestaat uit twee lessen en een werkboekje.

plusboekje_Grenzeloos

Grenzeloos

De vluchtelingenproblematiek is een actueel onderwerp waar de media dagelijks aandacht aan besteed. Jongeren op het mbo hebben een uitgesproken mening over vluchtelingen. Maar klopt hun beeld wel? Wij hebben bij onze methode burgerschap, De maatschappij dat ben JIJ, een extra module beschikbaar rondom het onderwerp ‘Vluchtelingenwerk’. Het doel van deze PlusModule is om jongeren te stimuleren om na te denken over de situatie van vluchtelingen en daar een gefundeerde mening over te vormen.
De PlusModule Grenzeloos bestaat uit drie lessen en een werkboekje.

Wat kun je verwachten?

  • Een verdiepend en actueel thema
  • Sluit aan bij een van de vier dimensies van ‘De maatschappij dat ben JIJ’, maar is ook los in te zetten.
  • De PlusModule bestaat uit twee a drie lessen (van elk ca. 45 minuten)
  • U ontvangt een klassenset met 25 werkboekjes (verzendkosten €6,95)
  • Begeleidende digibordlessen en een handleiding in de online omgeving: de Teacher’s Tool
  • Uitgebreide handleiding voor de docent waarmee u direct aan de slag kunt!