Over ons

Codename Future bereidt jongeren voor op hun actieve rol in de samenleving.
Hoe kunnen jongeren ervaringen opdoen die ze in hun werkende leven gaan gebruiken? Hoe kunnen we jongeren, naast het mbo onderwijs, uitdagingen bieden waarin het draait om henzelf en de rol die ze gaan spelen in de samenleving? Bij Codename Future staan jongeren centraal. Wij vertalen de maatschappelijke boodschap voor jongeren op een vernieuwende manier naar het onderwijs. Jongeren gaan hiermee op een eigentijdse manier aan de slag met actuele maatschappelijke onderwerpen. Dit maakt het voor docenten eenvoudig en aantrekkelijk om met het materiaal te werken.
loopbaan

 

Jongerenpanel
Codename Future is expert op het gebied van jongeren (16-25 jaar). Wij gaan al vijftien jaar om met jongeren, in de klas en daarbuiten. Wij hebben hiervoor ons jongerenpanel. Zij komen maandelijks bijeen en bespreken actuele maatschappelijke onderwerpen. Hierdoor weten we wat ze interessant en belangrijk vinden, maar ook hoe ze aangesproken willen worden en op welke manier ze leren leuk vinden. Om jongeren te motiveren en ze via het onderwijs uit te dagen om beter te presteren is het van groot belang om in contact te zijn -en blijven- met onze doelgroep. Jongeren stellen kritische vragen, geven ons zinvolle feedback en houden ons scherp.
Ons bereik
Het unieke van Codename Future is dat wij in staat zijn een functionele verbinding te leggen tussen de samenleving en het onderwijs. Codename Future wil leerlingen tijdens schooluren aan de slag laten gaan met belangrijke maatschappelijke vraagstukken. Om daarin succesvol te kunnen zijn heeft Codename Future zich “genesteld” in het onderwijsveld. Er zijn relaties opgebouwd met de onderwijsinfrastructuur (lerarenopleidingen, universiteit, Groep Educatieve Uitgevers, SLO, Kennisnet) en met scholen. Jaarlijks werken 40.000 mbo studenten met onze methoden.

Een selectie van onze opdrachtgevers:

Codename Future partners - Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Codename Future partners - Gemeente Delft
Codename Future partners - ANWB
Codename Future partners - Ministerie van Veiligheid en Justitie
Codename Future partners - ROC van Amsterdam
Codename Future partners - TYF
Codename Future partners - Nederlandse Vereniging van Banken
Codename Future partners - Dance for life
grondrechtenLogo
KWF Kankerbestrijding
Rabobank Foundation
ING bank
Fonds 21Logo
VluchtelingenWerk-Nederland
Rijksoverheidslogo RIVM
cbs_logo
logo COC