Topmenu

Over ons

Over Codename Future

Codename Future gelooft in de kracht van jongeren. Wij willen jongeren helpen om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de toekomst. Zij zijn immers de toekomst! Welke rol gaan zij spelen in de maatschappij? Hoe bereiden ze zich voor op de arbeidsmarkt? Wat zijn hun verwachtingen en hoe denken ze deze waar te maken? Op het mbo behandelen vormende vakken zoals Loopbaan en Burgerschap deze belangrijke vragen. Vragen waarop de antwoorden volgens ons gevonden worden door in de klas actief met elkaar in discussie te gaan en buiten de klas praktische ervaringen op te doen.

Altijd actueel

Daarom ontwikkelt Codename Future lesmethoden die aanzetten tot kritisch denken, reflecteren en discussiëren. Altijd gekoppeld aan actuele thema’s en altijd vanuit de beroepscontext en de belevingswereld van de jongeren. Wij maken onze methoden voor Loopbaan, Burgerschap en verschillende keuzedelen zo dat zowel docenten als studenten gemotiveerd worden om ermee aan de slag te gaan. Voor de docenten gebruiksvriendelijk, praktisch en met uitgebreide ondersteuning, voor de jongeren uitdagend en inspirerend. Wij ontwikkelen onze lesmethoden altijd in samenspraak met docenten en studenten. Op deze manier spelen we in op de wensen en behoeften van docenten én houden we rekening met de leefwereld en interesses van jongeren. We evalueren inhoudelijk met docenten en organiseren co-creatie sessies. Onze Jongeren Trendwatcher houdt maandelijks meerdere jongerenpanels om informatie te verzamelen, ideeën te toetsen en op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen het mbo-werkveld.

Altijd in ontwikkeling

De wereld verandert continu en daarom zijn wij altijd in ontwikkeling! We willen actuele thema’s bespreekbaar maken, samen met onze partners, om jongeren in de gelegenheid te stellen om bewust na te denken over belangrijke onderwerpen en daar hun handelen op af te stemmen.

Altijd beschikbaar

Bij elke methode is er voor de docent een ondersteunende digitale leeromgeving beschikbaar, de Teacher’s tool. In de Teacher’s Tool kunnen docenten gemakkelijk hun les starten door de aansluitende digibordlessen inclusief filmpjes, stellingen en quizzen. Naast de digibordlessen zijn hier ook docentenhandleidingen en extra materialen te vinden zoals aftekenlijsten en reflectieformulieren.

Codename Future is een Social Enterprise en wij hebben als missie om jongeren voor te bereiden op hun actieve rol in de samenleving. Dit doen wij door onze eigentijdse methoden voor Loopbaan, Burgerschap en het keuzedeel Ondernemend gedrag in je loopbaan.

Altijd samen

  • Wij ontwikkelen alle methoden samenwerking met docenten en studenten.
  • Peer-Education is de basis van onze methoden: jongeren leren van elkaar.
  • De lesmethoden gaan altijd uit van de eigen beroepscontext of belevingswereld van de jongeren.
  • Wij werken samen met maatschappelijke organisaties om actuele lespaketten te ontwikkelen. Bekijk onze partners
  • Onze methoden zijn flexibel met een aansluitende online omgeving en dus gemakkelijk in gebruik.
  • Ons team staat altijd klaar om docenten te helpen, te trainen en te enthousiasmeren!

Team

Codename Future bestaat uit enthousiaste en bevlogen medewerkers die zich inzetten het verschil te maken voor jongeren.

Vacatures

Wil jij ook onderdeel uitmaken een jong en innovatief team? Bekijk dan snel de vacatures!

Geschiedenis

Het onstaan van Codename Future.