Financiële educatie voor het vo én mbo

Financiële stress, dat is wat veel jongeren ervaren. Handvatten om goed met geld om te kunnen gaan, zijn daarom zeker gewenst! Maar, financiële educatie, hoe dan? Wij helpen je graag verder met ons aanbod, ontwikkeld in samenwerking met onze partners Nederlandse Vereniging van Banken, De Pensioenfederatie en Verbond van Verzekeraars.

“Belangrijke dingen over bijvoorbeeld omgaan met geld, verzekeren of belastingaangifte worden niet echt verteld of uitgelegd op school ofzo, je mist echt bepaalde kennis die je wel echt nodig hebt als je volwassen wordt.” – Kaan, student International Business Studies, Albeda

Verdiepend lesmateriaal voor het mbo – Kant-en-klare lessen

Vindt er een belangrijke gebeurtenis plaats? Is er een thema dat echt besproken moet worden? Dan maken we daar extra lesmateriaal over, samen met een van onze partners: onze lesbrieven. Dit zijn kant-en-klare lessen over een specifiek thema. Denk bijvoorbeeld aan de verkiezingen, omgaan met geld, pensioen, verzekeren of 4 en 5 mei. Wat je bij deze lesbrieven kunt verwachten?

– Kant-en-klare les
– Verdiepend thema
– Aanvulling op blended lesmethoden
– Digitaal invulbare werkbladen
– Online docentenomgeving, de Teacher’s Tool

Meer weten? Bekijk onze lesbrieven!

Gastlessen voor het mbo – een expert uit het werkveld in jouw les!

Vind jij financiële educatie belangrijk? En lijkt het je leuk om een keer een gastdocent uit het werkveld in je les te hebben? Goed nieuws! Samen met onze partners de Nederlandse Vereniging van Banken, Pensioenfederatie en het Verbond van Verzekeraars organiseren wij verschillende gastlessen:

– Kosteloos
– Expert in jouw les
– Interactief
– Thema’s bankzaken, pensioen, verzekeren

Aan de slag met verdiepend lesmateriaal?

Vraag (een van) onze PlusModules aan en zorg voor een interactieve, verdiepende les!  

Hulp nodig?

Wij denken graag met je mee tijdens een afspraak via Teams, telefonisch of op locatie! Wij helpen jou graag verder op basis van jouw wensen.

Impact first - mbo - codename future

Impact first

zelfverzekerde actieve rol in de samenleving - mbo - jongeren - codename future

Zelfverzekerd & Actieve rol in de samenleving

onze partners - maatschappelijk - social enterprise - codename future

Samenwerkingen met toonaangevende partners

kant-en-klaar kosteloos lesmateriaal - mbo - codename future

Kosteloos lesmateriaal

partners Codename Future

 

Onze projecten

Samen staan we sterker, dat is waar wij in geloven! Daarom bundelen wij graag de krachten met partners die ook impact willen creëren in het leven van jongeren. Wij geloven dat iedereen zijn unieke talenten heeft. Het combineren van onze expertise met specialistische kennis van bedrijven over een onderwerp resulteert in mooie lessenseries, projecten én microlearnings die aansluiten bij de jongeren.

Partners waar wij al mooie projecten mee hebben mogen doen? NVB, De Pensioenfederatie, Verbond van Verzekeraars, Museum ArnhemAnne Frank Stichting, Stichting Mind, Museum Boijmans van Beuningen, FNV, Nationaal Comité 4 en 5 mei, Ministerie van Binnenlandse Zaken en KoninkrijksrelatiesMinisterie van Justitie en Veiligheid, Vluchtelingenwerk Nederland, Bandweer NederlandFonds 21, ISD, Gemeente Almere, ROC van Flevoland en mboRijnland.