Jonge vrouw houdt met gestrekte arm cashgeld vast

Financiële educatie voor het mbo

Omgaan met geld, pensioen en verzekeren, dat is voor veel jongeren echt wel een dingetje! Wij zien het als onze missie jongeren voor te bereiden op hun actieve rol in de samenleving en op het werk. Zij zijn immers de toekomst!

Wij geloven in de kracht van jongeren en willen hen helpen om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de toekomst. Daarom zetten wij ons samen met onze financiële partners Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), Verbond van Verzekeraars en de Pensioenfederatie dagelijks in voor financiële educatie.

“Belangrijke dingen over bijvoorbeeld omgaan met geld, verzekeren of belastingaangifte worden niet echt verteld of uitgelegd op school ofzo, je mist echt bepaalde kennis die je wel echt nodig hebt als je volwassen wordt.” Kaan, student International Business Studies, Albeda

Kant-en-klare digibordlessen over geld, verzekeren en pensioen

Welke betaalmogelijkheden zijn er? Hoe zorg je dat je veilig met geld omgaat? Hoe weet je welke verzekeringen verplicht zijn en welke verzekeringen voor jou zelf handig zijn om te hebben? Hoe werkt pensioen eigenlijk? Dát en meer bespreek je met onze kant-en-klare lessen financiële educatie voor het mbo, ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Banken, Verbond van Verzekeraars en de Pensioenfederatie.

Ga je aan de slag met een van deze lessen? Dan ontvang je het volgende:

  • Kant-en-klare digibordlessen
  • Werkblad voor studenten
  • Lesdoorloop
Logo Nederlandse Vereniging van Banken NVB

#Kenjebankzaken

Welke keuzes kun je maken met je geld? Welke betaalmethodes zijn er, en welke voordelen en risico’s zijn hieraan verbonden? Hoe zorg je dat je inzicht krijgt en behoudt in je inkomsten en uitgaven? En … wat doen een bank nou precies?

Bespreek het met de les #Kenjebankzaken, ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Banken.

Logo Verbond van Verzekeraars

#Verzekeren: wat en waarom?

Je kunt je tegenwoordig bijna overal voor verzekeren, maar is dat wel echt nodig? Hoe weet je welke verzekeringen verplicht zijn, en welke verzekeringen voor jou zelf handig zijn om te hebben?

Dát en meer bespreek je met deze kant-en-klare les #Verzekeren: wat en waarom?, ontwikkeld in samenwerking met het Verbond van Verzekeraars.

Logo Pensioenfederatie

#Pensioen: nu voor later!

In Nederland zijn veel dingen goed geregeld. Werk je in loondienst? Dan bouw je meestal een pensioen op via de pensioenregeling van je werkgever. Geen zorgen dus zou je denken! 

Maar hoe werkt pensioen eigenlijk? En wat als er iets verandert in je situatie? Bespreek het met de  les #Pensioen: nu voor later!, ontwikkeld in samenwerking met de Pensioenfederatie.

Gastlessen over geld, verzekeren en pensioen

Vind jij financiële educatie belangrijk? En lijkt het je leuk om een keer een gastdocent uit het werkveld in je les te hebben? Goed nieuws! Samen met onze partners de Nederlandse Vereniging van Banken, Pensioenfederatie en het Verbond van Verzekeraars organiseren wij verschillende gastlessen:

  • Kosteloos;
  • Expert in jouw les;
  • Interactief;
  • Thema’s bankzaken, pensioen, verzekeren.

Meld je nu kosteloos aan!

PlusModules financiële educatie (mbo)

Welke inkomsten hebben jongeren? Hoe krijg je een overzicht van je uitgaven? Wat is rood staan? En, welke invloed heeft reclame eigenlijk op je uitgaven? Dát leren je studenten tijdens de lessen van onze PlusModules Snel Verdiend, Online Schulden en Schuldbewust, ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Banken

Ga je aan de slag met een van onze PlusModules? Dan ontvang je het volgende:

  • Kant-en-klare digibordlessen;
  • Werkbladen voor studenten;
  • Een docentenhandleiding met lesdoorloop.

Ga nu kosteloos aan de slag!

Gratis uitgave: de jongerenspecial over het thema geld, vraag ‘m aan!

Hoe denken jongeren over geld?

Omgaan met geld: waar lopen jongeren precies tegenaan? En wat hebben zij hierin nodig? Dát en meer lees je in onze derde editie van #destemvanjongeren. Een special vol resultaten van onze (actualiteits)lessen én (straat)interviews en jongerenpanels van onze Young Reporters. Het thema: geld!

“Op school leer je niet echt iets over sparen. Mijn moeder heeft mij geleerd om te sparen, wat ik apart moest zetten en dan toch nog leuke dingen kon doen.” – Vicky, student Fotografie, Grafisch Lyceum Rotterdam

In deze special vind je allerlei inspirerende tips en tools vanuit onze jongeren over geldzaken. Met veel tips en tools die jij in de lessen financiële educatie kunt gebruiken. Vraag ‘m nu kosteloos aan!

Nieuws | Financiële educatie

Wil jij op de hoogte worden gehouden van onze nieuwste nieuwtjes, updates, nieuwe inspiratie en tips & tools voor jouw lessen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Impact first - mbo - codename future

Impact first

kant-en-klaar kosteloos lesmateriaal - mbo - codename future

Kant-en-klaar lesmateriaal

onze partners - maatschappelijk - social enterprise - codename future

Samenwerkingen met toonaangevende partners

Gesprek in de klas

Scholenteam - Codename Future

Kunnen wij je helpen?

Wil je meer informatie over onze financiële lesmethodes, of heb je een vraag over de gastlessen? Of kunnen we op een andere manier iets voor jou betekenen? Laat het ons weten!