Young Reporters

Wij zijn de Young Reporters, het jongerenteam van Codename Future. Wij zorgen ervoor dat de methoden leuk en interessant blijven voor studenten op school. Wij zijn hun ogen én oren onder de jongeren als het gaat om actuele onderwerpen, trends en nieuwtjes. Hierdoor weet Codename Future zeker dat alle opdrachten en content volledig up-to-date zijn!

Meer weten over onze Young Reporters? Neem dan contact met ons op!

Onze Young Reporters

Maak kennis met de Young Reporters: het jongerenteam van Codename Future. Een groep van mbo-studenten: verschillende achtergronden, één gemeenschappelijk doel. Samen geven wij jongeren een stem.

Op ons eigen Instagram-account youngreporterss posten wij stellingen, dilemma’s én nieuwtjes. Daar kunnen jongeren dan op stemmen. Zijn zij het eens of oneens? Wat vinden zij van het nieuws? En, waarom dan?

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More

Onze video’s

 

De Young Reporters gaan regelmatig op pad. Dan interviewen wij jongeren over alledaagse en gekke onderwerpen, terwijl een andere reporter filmt. Hoe denken anderen over online shaming? Of over rijden met lachgas op? De filmpjes, die worden weer op Instagram gepost. Soms doen wij ook nog grotere onderzoeken, bijvoorbeeld over online les. Dan doen wij enquêtes én houden we jongerenpanels om de mening van een grote groep jongeren goed in kaart te kunnen brengen. De stem van jongeren, die telt!

 #onlinegedrag

Wat vinden jongeren ervan dat hun online gedrag invloed kan hebben op hun loopbaan? Zijn zij zich ervan bewust dat hun posts verspreid kunnen worden? En, houden zij daar dan rekening mee als zij iets op hun socials posten? Dát zocht Young Reporter Sanjena uit.

#Inflatie/sparen

Een paar maanden geleden konden we nog gewoon voor minder dan 10 euro lekker lunchen. Of konden we nog makkelijk iedere week drankjes doen en op stap. Maar nu? Nu raakt onze portemonnee zomaar leger en leger… De prijzen stijgen, dingen worden duurder en duurder: inflatie. Merken jongeren iets van de prijsstijgingen? Lukt het hen nog wel om te sparen? En welke tips voor sparen hebben zij voor andere jongeren? Dát zocht onze Young Reporter Kaan uit!

#SpeakUp – Pensioen

Wat weten jongeren over pensioen? Waar kan je vinden hoeveel pensioen je al hebt opgebouwd? Daarover gaan onze Young Reporters Shanaira en Kaan in gesprek in deze video!

#SpeakUp- Online shaming

In deze aflevering van SpeakUp hebben onze Young Reporters Sandeep en Latifa het over online shaming. Wat is dat eigenlijk? En hebben ze dit van dichtbij meegemaakt? Kijk snel verder om hier achter te komen!

StageMaak kennis met ons team van stagiairs, verschillende jongeren, van verschillende scholen en verschillende opleidingen. Samen vormen zij ons jongerenteam, de Young Reporters. Via Insta, interviews én jongerenpanels zijn zij actief bezig om jongeren een stem te geven. Wat speelt er nu eigenlijk onder jongeren? Wat houdt hen nu bezig? Wat vinden zij belangrijk? Dát zoeken zij haarfijn voor ons uit. Benieuwd hoe het is om bij ons stage te lopen? In deze video leggen zij je dat haarfijn uit!