Young Reporters

Wij zijn de Young Reporters, het jongerenteam van Codename Future. Wij zorgen ervoor dat de methoden leuk en interessant blijven voor studenten op school. Wij zijn hun ogen én oren onder de jongeren als het gaat om actuele onderwerpen, trends en nieuwtjes. Hierdoor weet Codename Future zeker dat alle opdrachten en content volledig up-to-date zijn!

Meer weten over onze Young Reporters? Neem dan contact met ons op!

Onze Young Reporters

Maak kennis met de Young Reporters: het jongerenteam van Codename Future. Een groep van mbo-studenten: verschillende achtergronden, één gemeenschappelijk doel. Samen geven wij jongeren een stem.

Op ons eigen Instagram-account youngreporterss posten wij stellingen, dilemma’s én nieuwtjes. Daar kunnen jongeren dan op stemmen. Zijn zij het eens of oneens? Wat vinden zij van het nieuws? En, waarom dan?

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More

Onze interviews

 

De Young Reporters gaan regelmatig op pad. Dan interviewen wij jongeren over alledaagse en gekke onderwerpen, terwijl een andere reporter filmt. Hoe denken anderen over illegale feestjes tijdens corona? Of over rijden met lachgas op? De filmpjes, die worden weer op Instagram gepost. Soms doen wij ook nog grotere onderzoeken, bijvoorbeeld over online les. Dan doen wij enquêtes én houden we jongerenpanels om de mening van een grote groep jongeren goed in kaart te kunnen brengen. De stem van jongeren, die telt!

 #onlinegedrag

Wat vinden jongeren ervan dat hun online gedrag invloed kan hebben op hun loopbaan? Zijn zij zich ervan bewust dat hun posts verspreid kunnen worden? En, houden zij daar dan rekening mee als zij iets op hun socials posten? Dát zocht Young Reporter Sanjena uit.

#elkestemtelt

Met de Gemeenteraadsverkiezingen in aantocht gingen onze Young Reporters Layla en Marissa naar het Grafisch Lyceum in Rotterdam om te kijken hoe jongeren over de verkiezingen denken. Wat weten zij over de Gemeenteraad?

#overdegrens

Misschien heb je er wel van gehoord: veel Nederlanders gingen tijdens de lockdown in de kerstvakantie naar België en Duitsland om daar te shoppen. Misschien heb jij dit ook wel gedaan! Young Reporters Malia en Marissa gingen de straat op om jongeren over dit onderwerp te interviewen!

#coronapas

De coronapas: je weet wel, het bewijs waarmee je kunt aantonen dat je gevaccineerd, getest of hersteld bent. Enige tijd was die pas het gesprek van de dag. Wat vonden jongeren van deze pas? Beperking van de vrijheid of juist een goed idee? Onze Young Reporters Udhee, Justin en Krishan zochten ‘t uit!

StageMaak kennis met ons team van stagiairs, verschillende jongeren, van verschillende scholen en verschillende opleidingen. Samen vormen zij ons jongerenteam, de Young Reporters. Via Insta, interviews én jongerenpanels zijn zij actief bezig om jongeren een stem te geven. Wat speelt er nu eigenlijk onder jongeren? Wat houdt hen nu bezig? Wat vinden zij belangrijk? Dát zoeken zij haarfijn voor ons uit. Benieuwd hoe het is om bij ons stage te lopen? In deze video leggen zij je dat haarfijn uit!