Logo Ik & Geldles, jongen met dwarrelende eurobiljetten om hem heen

Financiële educatie voor het voortgezet onderwijs

Sparen, hoe doe je dat eigenlijk? Wat zijn de gevaren van achteraf betalen? Wat gebeurt er als je meer geld uitgeeft dan je eigenlijk hebt? Financiële stress, dat is wat veel jongeren ervaren.

Handvatten om goed met geld om te kunnen gaan zijn daarom zeker gewenst! Maar, geldlessen, hoe dan? Wij helpen je graag verder met onze lesmodules in financiële educatie!

 

  • Kant-en-klare lessen
  • Digitaal invulbare werkbladen voor leerlingen
  • Een docentenhandleiding met lesdoorloop
  • Matchend met de belevingswereld van jongeren
  • Domein Omgaan met geld
Logo Ik en geld, dame met mobiele telefoon en spaarvarken logo

Lessenserie Ik & geld

Welke inkomsten hebben jongeren? Hoe krijg je een overzicht van je uitgaven? Wat is rood staan? En, welke invloed heeft reclame eigenlijk op je uitgaven? Dát leren je leerlingen tijdens de lessen van Ik & geld, ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB)

Modules:

#Jouw inkomsten

#Jouw uitgaven

#Bankzaken

#Reclame en verleidingen

Module #Belastingen, voor mij?

Belastingen: meestal zijn het volwassenen die hierover praten. Maar, hebben jongeren ook te maken met belastingen? Dat ontdek je in de lesmodule #Belastingen, voor mij?, ontwikkeld in samenwerking met onze partner de Belastingdienst.

Hierin leggen leerlingen onder andere uit hoe ze te maken hebben met belastingen, onderzoeken ze de btw-tarieven en oefenen ze met het invullen van een belastingaangifte.

Bespreek het samen met onze lesmodule #Belastingen, voor mij?.

Logo SKILL your future - module belasingen - geldstukken en logo Belastingdienst

Wil je met jouw klas aan financiële educatie doen? En graag werken met kant-en-klare lessen over geld, die jongeren écht aanzetten en laten meedenken? Onze geldlessen zijn onderdeel van de burgerschapsmethode SKILL your future. De lessen zijn digibord-only en kunnen los van elkaar ingezet kunnen worden, bijvoorbeeld tijdens de Week van het geld. Neem gratis een kijkje!

Drie personen op een bankje, een man, en twee vrouwen

Kunnen wij je helpen?

Wil je meer informatie over onze methodes voor het voortgezet onderwijs, of over de speciale lessen in financiële educatie? We vertellen je graag meer!