#Pensioen, nu voor later!

Samen met onze financieel partner de Pensioenfederatie verzorgen we interessante gastlessen over #Pensioen en andere geldzaken op mbo-scholen.

Tijdens de #Pensioen3daagse 7-9 november 2023 gaf financieel directeur David Versluis van de Pensioenfederatie twee boeiende, interactieve gastlessen. Hij nam de mbo-studenten mee in de wereld van het pensioen. En wat je nu al kan doen om later te kunnen genieten van een mooie oude dag.

“Poeh, ik moet later wel heel goed gaan verdienen dan om een goed pensioen op te bouwen!

verzuchtte een student van het mboRijnland

Ook bij de managementassistenten-in-opleiding bij mbo Zadkine in Rotterdam kregen de studenten veel nieuwe inzichten over geld nu en later.

“Dus je moet eigenlijk 1 dag per week werken voor je pensioen?”

student mbo Zadkine

Inzichten

Tijdens de gastles nemen we de studenten op laagdrempelige wijze mee in alle ins en outs over het pensioen. Wat moet je #nuvoorlater allemaal regelen om straks te kunnen genieten na je werkende leven?

Inzichten die studenten opdoen tijdens de gastles:

  • Je moet ruim €250.000,- aan pensioen opbouwen voor later;
  • Je kunt op je loonstrookje zien wat je nu met je (bij) baan opbouwt per maand;
  • De maandelijkse kosten om ‘normaal’ te kunnen leven, zijn best hoog!

De studenten zijn weer een stuk wijzer geworden!

 

Gastles aanvragen

Wil jij ook aan de slag met jouw jongeren, ze inzichten geven over wat pensioen nu eigenlijk is, en waarom je hier mee aan de slag moet in je werkende leven? Vraag onze gastles waarmee je dit thema goed kunt bespreken met je studenten gratis aan op onze site!