De eerste schoolweken zitten er alweer op… Hoe zit het nu in de klas? Is iedereen aan elkaar gewend? Hangt er een fijne sfeer? Of is het toch tijd voor wat handvatten om een open en veilig klassenklimaat te creëren zodat je samen met je studenten een fijn schooljaar tegemoet gaat?

 

Speciaal voor deze vraagstukken én naar aanleiding van de Week van Respect die op 6 november start, organiseren wij 2 webinars in de webinarreeks #OpenOver Respect, pesten en zelfvertrouwen. Want veiligheid, respect, pesten en zelfvertrouwen: dat hangt allemaal met elkaar samen!

Studentenwebinar: speciaal voor studenten!

-Inclusief werkvorm om met jouw studenten na afloop mee aan de slag te gaan-

Wat is respect? Hoe belangrijk is zelfrespect? Wat vergroot jouw zelfrespect en zelfvertrouwen? Wanneer slaat disrespect volgens jou om naar pesten? Wat maakt dat je je (niet) chill/veilig voelt op school? En waar kun je op school terecht als je je niet veilig/chill voelt in je klas? Dit is een interactief webinar vol polls, gesprekken met jongeren én tips voor jouw studenten! Volg dit webinar samen met jouw studenten tijdens de les: zij kunnen ZELF deelnemen in Teams én stemmen op de polls.

6 november | 13.00-13.30 | Teams | Esther van Breukelen en de Young Reporters

Meld je kosteloos aan!

Docentenwebinar: speciaal voor docenten!

-Inclusief praktische handvatten om direct in jouw lessen in te zetten-

Hoe signaleer je pestgedrag/studenten die gepest worden/studenten die er niet lekker bij zitten? Hoe kun je deze thematiek bespreekbaar maken?/ Hoe ga je het gesprek aan? Welke werkvormen/gespreksvormen over deze thema’s vinden jongeren fijn? Hoe kun jij als docent een student het gevoel geven dat je hen respecteert en dat je aan hun kant staat?

6 november | 15.30-16.30 | WebinarGeek | Esther van Breukelen en de Young Reporters

Meld je kosteloos aan!

Laat je inspireren én ontvang na afloop kant-en-klare tools waar je, samen mét je studenten, direct mee aan de slag kunt! Dus, meld je aan, zet ’t in je agenda en dan zien we je graag 6 november in de Week van Respect!