De Tweede Kamerverkiezingen staan voor de deur en dat zorgt voor veel gespreksstof. Of je nu bezig bent met Maatschappijleer, Burgerschap, Economie, Mentorles of een kruising hiervan, in je les komen vragen aanbod als: hoe zit dat eigenlijk, politiek en de verkiezingen? En welke impact heeft het op jongeren? Vragen waar jongeren mee zitten, want ze zijn vaak nog niet écht met politiek bezig.

“Wij mogen niet stemmen, dus wat boeit politiek?”

“De val van het kabinet zag ik overal, maar hoe kan dat eigenlijk?”

“Als ik aan politiek denk, dan denk ik aan Rutte en Wilders.”

Tijd om dit thema eens haarfijn te bespreken met jouw leerlingen. Hoe? Je doet ’t met onze module #Verkiezingen uit onze nieuwe mini lessenserie, onderdeel van ons burgerschapsaanbod SKILL your future! Met gespreksstof over onder andere:

  • Welke invloed heeft politiek op het leven van jongeren?
  • Wat zijn de belangrijkste redenen voor de val van Rutte IV? 
  • Welke stappen komen er vanaf de verkiezingen tot aan een nieuw kabinet om de hoek kijken?
  • Hoe zit het met het vertrouwen van jouw leerlingen in de politiek?
  • Welke eigenschappen moet een goede minister-president bezitten volgens jouw leerlingen?

Aan de slag?

Vanaf 2 november staat #Verkiezingen, samen met een gloednieuwe module over AI-technologie én een nieuwe module over diversiteit klaar in onze mini lessenserie. Allemaal vanuit de belevingswereld van jongeren zelf, zoals je van ons gewend bent.


Dus, wil jij politiek en de verkiezingen op een interactieve, begrijpelijke manier bespreekbaar maken in jouw lessen? En ben jij op zoek naar laagdrempelige, toegankelijke lessen over maatschappelijke thema’s die passen bij de belevingswereld van jouw jongeren? Dan is deze mini lessenserie iets voor jou!

PS: Zijn deze modules ook iets voor jouw collega’s? Je krijgt meerdere docentenaccounts om te delen met collega’s! Dus jouw collega’s van andere vakken kunnen óók met een module naar keuze aan de slag tijdens hun les 😊