De dagen 4 en 5 mei zijn weer in zicht. Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Twee belangrijke dagen om eens goed stil te staan bij het thema ‘vrijheid’. Zeker nu de situatie in Oekraïne voor veel vragen onder jongeren zorgt. Speciaal voor jou en je studenten hebben we hier een actualiteitsles over gemaakt. Kant-en-klaar én direct toepasbaar.

Actualiteitsles #Vrijheid: wat betekent vrijheid voor jouw studenten?

Oorlog heeft invloed op de vrijheid van mensen. De oorlog in Oekraïne maakt duidelijk dat vrijheid niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Gelukkig is er al meer dan 75 jaar vrede in ons land. Hoewel je in Nederland op dit moment niet bang hoeft te zijn dat je leven zomaar verandert in een wereld vol geweld, oorlog en enge plannen, is de oorlog in Oekraïne een voorbeeld dat erg dichtbij komt.

In deze actualiteitsles staan jongeren stil bij vragen als:

– Wat is vrijheid?
– Wat zijn de Four Freedoms?
– Wat betekent vrijheid voor mij?

 

Vervolgens gaan zij hierover met elkaar in gesprek.

De les bestaat uit:
– Een kant-en-klare digibordles;
– Interactieve stellingen;
– Een lesdoorloop.

 

Start het gesprek in de klas!
Vind jij het belangrijk dat jouw studenten nadenken over de situatie in Oekraïne en over wat vrijheid voor hen betekent? En wil jij het thema vrijheid bespreekbaar maken in het kader van Dodenherdenking en Bevrijdingsdag? Vraag dan nu kosteloos deze actualiteitsles aan. 

Vraag actualiteitsles aan